با ریختن لعاب برنج و آبکش کردن آن بسیاری از املاح و مواد معدنی آن را دور می اندازید.
دکتر رزاقی متخصص تغذیه گفت:در این مورد که نشاسته با آبکش کردن برنج از بین میرود تصور تا حدودی اشتباه وجود دارد که فکر میکنیم نشاسته با آبکش کردن برنج از بین میرود، اما واقعیت این است که مواد نشاستهای که مصرف میکنیم برای جذب در بدن به صورت قند جذب میشود که هرچه سرعت جذب بالاتر باشد قند خون نیز سریعتر بالا میرود که این مورد برای افراد دیابتی و کسانی که بیماری عدم تحمل گلوکز را دارند بسیار مضر است.
وقتی برنج آبکش میشود این اتفاقات سریعتر رخ خواهد داد. در حالیکه اگر برنج را به صورت کند آماده کنیم به آرامی جذب میشود و به مراتب آهستهتر قند خون بالا خواهد رفت.
وی ادامه داد: بهترین حالت مصرف برنج این است که یا از برنج کمتر استفاده شود و یا از برنجهای مخلوط مثل لوبیاپلو و سبزیپلو استفاده شود و یا اینکه حتی الامکان برنجهای قهوهای که حاوی سبوس است را مصرف کنیم.
هیئت علمی شهید پزشکی در مورد تهدیگ نیز توضیح داد: بهطور کلی مواد نشاستهای مانند سیبزمینی و برنج و نان که به عنوان تهدیگ استفاده میشود مادهای سرطانزا بهنام آکریلامید تولید میکند که فوقالعاده برای بدن مضر است و ممکن است ایجاد سرطان کند.
وی در پایان توضیح داد: بهطور کلی کسانی که بیماری دیابت و یا عدم تحمل گلوکز و یا چاقی دارند باید کمتراز برنج استفاده کنند تا دچار عوارض شدید نشوند.