مراقب خطر عفونت های روده ای در فصل تابستان باشید،بهتر است پیشگیری های لازم در این زمینه را در بدانید.
کارشناسان بهداشت هشدار میدهند که بیماریهای رودهای مهمترین بیماریهایی هستند که سلامت انسان را به خطر میاندازند، این بیماریها از طریق خوردن آب و مواد غذایی وارد بدن انسان میشوند و مکانیسم روده را مختل میکنند. این بیماریها جزو قدیمیترین بیماریهای شناختهشده هستند و ارتباط با فقر و توسعه نیافتگی دارند.
الهام اسدی-کارشناس بهداشت عمومی نوشت: فصل تابستان است و به دلیل تعرق زیاد بدن، سیستم بدن مداوم نیاز به مایعات دارد که بسیاری از ما ممکن است هر نیم ساعت یا یک ساعت احساس تشنگی یا حتی گرسنگی کنیم و درصدد رفع آن برآییم. مسلم است که باید نسبت به آبی که مینوشیم یا غذایی که میخوریم از سلامت و بهداشت آنان اطمینان حاصل کنیم زیرا بیماریهای رودهای در این فصل در کمین افراد هستند و باتوجه به مشغلههای زندگی ممکن است در تمام طول روز در منزل نباشیم و آب یا غذا را از بیرون تهیه کنیم.
کارشناسان بهداشت هشدار میدهند که بیماریهای رودهای مهمترین بیماریهایی هستند که سلامت انسان را به خطر میاندازند، این بیماریها از طریق خوردن آب و مواد غذایی وارد بدن انسان میشوند و مکانیسم روده را مختل میکنند. این بیماریها جزو قدیمیترین بیماریهای شناختهشده هستند و ارتباط با فقر و توسعه نیافتگی دارند. بیماریهای عفونی جزو این رده بیماریها هستند که در طی سه دهه گذشته در جهان کاهش چشمگیری داشتهاند که این موضوع به پیشرفت علم و تکنولوژی برمیگردد و کشف آنها توانست توانایی تولید آنتیبیوتیکها و اقدامات درمانی لازم و اقدامات پیشگیرانه را به حداقل برساند. آبی برای نوشیدن مناسب است که از نظر ظاهری قابل قبول بوده، فاقد کدورت، رنگ، بو و مزه محسوس باشد و از میکروبها و مواد معدنی و آلی که اثرات سوء بر سلامت مصرفکنندگان دارند، عاری بوده یا مقدار آنها از حد معینی تجاوز نکند. برخی ازآلودگیهای آب ممکن است بهوسیله چشم قابل رویت نباشد که برای تشخیص آن احتیاج به وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی است.
آب یکی از طرق عمده انتقال آلودگیها از جمله آلودگی مدفوعی است. شایعترین راه ایجاد بیماری خوردن آب آلوده است. استفاده از آب آلوده برای شستوشوی میوهها و سبزیجات و استحمام از دیگر راههای ایجاد بیماری هستند. حصبه و وبا از انواع بیماریهای میکروبی و فلج اطفال و یرقان از گروه بیماریهای ویروسی، بیماریهای آمیبی و انگلی در نتیجه مصرف آب آلوده میتوانند ایجاد شوند. برخی از بیماریها نیز میتوانند ناشی از استحمام یا شنا کردن در آب آلوده باشند. بار عمومی بیماریهای رودهای با توجه به بالا رفتن سطح سواد و آگاهی مردم در زمینه بهداشت در جهان رو به کاهش است و کشورمان در مقایسه با همسایههای غربی، شمالی و شرقی وضعیت خوبی دارد، اما قابلیت این را نیز داریم که وضعیت خود را به کشورهای توسعه یافته نزدیکتر کنیم. وقتی سطح سواد عمومی بالا میرود و مردم نکات آموزشی را مطالعه میکنند و پیامهای بهداشتی به آنها منتقل میشود، شاخصهای بهداشت بالاتر میرود و بیماریهای رودهای قابل کنترلتر است. در فصل تابستان مواد غذایی بیشتر در معرض فاسد شدن هستند.
مردم غذا را از بیرون تهیه میکنند یا اینکه غذایی که در منزل طبخ شده را با خود حمل میکنند و به همین دلیل باعث ایجاد مسمومیت غذایی میشوند. گاهی اوقات میبینیم افراد کاهو را که با گل و فاضلاب آبیاری میشود و لابهلای آنها میکروب در تخم انگلها جا گرفته است بدون اینکه خوب ضدعفونی کنندمصرف میکنند و این باعث ایجاد بیماری کیست هیدراتیک میشود. شستوشوی دستها پس از اجابت مزاج و قبل از طبخ غذا و غذا خوردن در پیشگیری از بیماریهای رودهای که در تابستان بسیار شایع هستند، موثر است. بسیاری از اوقات مشاهده میکنیم خانوادهها برای تفریح به فضای سبز یا خارج از شهر میروند و زنان خانواده با همان دستهایی که به خاک، چمن و علف تماس داشته غذا تهیه یا آماده میکنند در حالی که با کمی صابون و مقداری آب به سادگی میتوان دستها را تمیز کرد و به دور از بروز بیماری، روز خوش و سالمی را گذراند. رعایت بهداشت فردی و خوردن غذای سالم و بهداشتی مانع از بروز بیماریهای عفونی رودهای میشود.
روزنامه آرمان ن