بسیاری از زوجین عادات خیلی بدی دارند که در بیشتر مواقع باعث تضعیف روابطشان می شود. در ادامه 10 کار است که هر چه سریعتر قبل از اینکه به روابط طرفین صدمه برساند باید متوقفش کنند.
1- توجه ناکافی داشتن به شریک زندگی تان
چک کردن پست الکترونیکی، پیام کوتاه، و یا تماشای تلویزیون در حالی که همسر تان در همان اتاق است, شیوه صحیحی برای گذراندن وقت با همدیگر نیست. بهر حال, بسیاری از زوجین مشکل ارتباط برقرار کردن دارند و به طرف مقابل باندازه کافی برای داشتن یک مکالمه واقعی توجه نمی کنند. به شریک زندگی تان توجه کافی کنید تا بتوانید واقعا با یکدیگر ارتباط برقرار کنید.
2- تعارف بیش از اندازه
شما هرگز نباید بیش از اندازه تعارف کنید. بهر حال, هر چه رابطه رشد می کند, تعارفات هم رفته رفته کمتر می شود. فقط باندازه کافی با شریک زندگی تان تعارف کنید. بجای تعارف جملات تشویق کننده و تعریف هایتان را برای دادن اعتماد بنفس به شریک زندگی تان بیان کنید.
3- نمره دادن به کارهای یکدیگر
نگه داشتن امتیازها و اطمینان از اینکه همه چیز جوانمردانه باشد, این احساس را منتقل می کند که زوجین بیشتر شبیه خواهر و برادر هستند. همه چیز نباید در یک رابطه عاشقانه برابر باشد. تلاش برای نگه داشتن چوب خط برای اینکه چه کسی بیشتر داده و چه کسی بیشتر گرفته فقط باعث تخریب رابطه می شود. بروی چیزی که به شریک زندگی تان می دهید بیشتر تمرکز کنید نه بروی چیزی که می گیرید.
4- پایبند نبودن به قول و قرار
شریک زندگی تان نیاز دارد بداند قابل اعتماد هستید. این اطمینان را به او بدهید که همیشه همراهش هستید. چیزی نگویید که معنی اش را نمی دانید و قولی ندهید که نتوانید پایبندش باشید. ایجاد اعتماد، وفاداری، و امنیت در یک رابطه به این معنی است که شریک زندگی تان بداند اگر حرفی می زنید پای آن تا آخر می ایستید.
5-زیاد صحبت کردن
در یک رابطه باید گوش دادن بیشتر از صحبت کردن باشد. بهر حال, بیشتر افراد بروی ابراز عقیده شان بیشتر از اینکه بدانند شریک زندگی شان دارد چه چیزی می گوید تمرکز می کنند. بروی گفته های همسرتان تمرکز کنید و قبل از اینکه بخواهید نظرتان را بدهید کاملا متوجه گفته های شریک زندگی تان بشوید. گوش دادن به شریک زندگی تان می توانید بسیاری از درگیری های ناشی از سوء تفاهم ها را کاهش بدهد.
6- فقط گوش دادن
گوش دادن باید یک فرآیند همراه با برخی از عکس العمل ها باشد. بهر حال, بسیاری از مردم تصور می کنند که گوش دادن یک کار غیر منفعلانه است. صحبت نکردن گوش دادن تلقی نمی شود. برای اینکه به یک نفر فعالانه گوش بدهید, باید سوال بپرسید, سرتان را تکان بدهید, و اگر چیزی را متوجه نشدید پیگیری کنید. حواستان را کاملا به قضیه بدهید و بروی گفته های همسرتان خوب تمرکز کنید و اینرا با دقت کردنتان برای درک موضوع مدام نشان بدهید.
7- دادن اولویت کمتری به رابطه
روابط اغلب در ابتدا دارای اولویت بیشتری هستند اما با گذر زمان, به آهستگی این اولویت ها پایین تر و پایین تر می آید. اگر مواظب نباشید, فرزند, شغل, گسترش خانواده, و دوستان می تواند اولویت بالاتری از رابطه تان پیدا کند. هر چقدر این اولویت پایین تر بیاید, بیشتر احتمال دارد که طرفین از روابط صدمه ببینند.
8- انتقاد کردن
انتقاد بیش از حد می تواند به سرعت باعث تخریب یک رابطه شود. ارائه نظر در مورد آنچه شریک زندگی تان صحیح انجام نمی دهد یا اینکه باید اینکار را حتما متفاوت انجام می داده, می تواند شکاف عمیقی در رابطه ایجاد کند. بازخوردهایتان را با حفظ ادب و سیاست بیان کنید و بجای اینکه بیشتر بازخوردهای منفی بدهید سعی کنید بازخوردهای مثبت بدهید.
9- نق زدن به جان همدیگر
نق زدن و عیب جویی کردن یک رفتار آزار دهنده است که باعث می شود بجای اینکه رابطه بهتر شود هر روز دردناک تر از روز قبل شود. در خواست کردن از شریک زندگی تان برای انجام دادن کاری خوب است اما اگر آنکار طبق تخمین زمانی تان پیش نرفت از نق زدن و عیب جویی کردن پرهیز کنید. با شریک زندگی تان مثل یک بزرگسال مسوول رفتار کنید, نه کودکی که احتیاج بمراقبت و سرپرستی دارد.
10- سعی در تغییر دادن یکدیگر
سعی در تغییر دادن شریک زندگی تان در دراز مدت فقط نتیجه معکوس می دهد. شما فقط می توانید خودتان را تغییر بدهید. بروی تغییر رفتارهای خودتان تمرکز کنید و شاید اینکار منجر به تغییر شریک زندگی تان هم بشود. قبول کنید نمی توانید شریک زندگی تان را مجبور کنید تا تغییر کند و قبول کنید که شریک زندگی تان نمی خواهد چیزی که شما دوست دارید باشد.
منبع- جنی