Couples-yelling

مشاجرات و جرو بحث های زناشویی می تواند حس گرسنگی و افزایش اشتها را در زوجین در پی داشته باشد!

حتماً ضرب المثل «دعوا نمک زندگی» را شنیده اید، ضرب المثلی که اگر چه کاربرد آن در فرهنگ ایرانی توجیه مشاجرات زناشویی است، ولی با گذاشتن شکر به جای نمک می توان آن را به یک اصل علمی تبدیل کرد. شاید برای شما تعجب برانگیز باشد، اما درگیری زوج ها با یکدیگر بر علایق و ذائقه غذایی آنها تأثیر گذار است.

، اغلب ما گمان می کنیم مشاجرات خانوادگی بیش از هر چیز اعصاب افراد را درگیر می کند، غافل از اینکه همین درگیرهای گاه به ظاهر ساده به شدت سلامت جسمانی از جمله عادات غذا خوردن ما را تغییر می دهد. بر همین اساس، زنان و مردانی که دائماً در خانه با همسرشان درگیری دارند تمایل بیشتری به خوردن غذاها و خوراکی های شیرین دارند. نتایج آخرین تحقیقات انجام شده نشان داده است، دعواهایی زناشویی به صورت مستقیم بر میزان هورمون گرلین که محرک احساس گرسنگی است اثرگذار است. به بیان دیگر، این پدیده موجب افزایش سطح گرلین در بدن و به دنبال آن بیشتر شدن احساس گرسنگی می شود.

علت اصلی این اتفاق نه خود مشاجرات بلکه استرس نشأت گرفته از آن است، استرسی که نقشی تعیین کننده در چگونگی رژیم غذایی ما ایفا می کند. این یافته ها علاوه بر اینکه از توانایی بدن برای تنظیم اشتها پس از هر درگیری کوچک یا بزرگی با همسر حکایت دارد، از این مسئله که چگونه مشکلات زناشویی در نهایت منجر به مشکلات جسمانی می شود نیز خبر می دهد. در واقع، هر زمان که ما ترس از تنهایی یا وحشت از دست دادن کسانی را داشته باشیم که دوستشان داریم به صورت ناخودآگاه و غیر قابل کنترل به غذا خوردن پناه می بریم. در اینجا هم نگرانی از دست دادن رابطه زناشویی، موجب افزایش حس گرسنگی می شود.

بنابراین، اگر متأهل هستید و همیشه از اشتهای بی حد و حصرتان نسبت به انواع غذاها و خوراکی ها متعجب هستید؛ بهتر است پیش از اقدامی نگاهی به رابطه ای که با همسرتان دارید داشته باشید. ممکن است شما هم جزء همان دسته افرادی باشید که برای فرار از ترس تنهایی چاره ای جز متوسل شدن به غذا خوردن ندارند.

منبع psychcentral