bhrt_bio_identical_hormone_replacement_therapy_faq
می خواهیم اطلاعات جالب و مفیدی را در مورد هورمون ها در اختیارتان قرار دهیم.

دکتر قنبری فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: پایه و بنیاد سیستم درون ریز، هورمون‌ها و غدد هستند، هورمون‌ها به عنوان پیام رسان‌های شیمیایی، روی قسمت مخصوص اثرگذار هستند و یک غده مجموعه‌ای از سلول‌ هاست که مواد شیمیایی تولید و ترشح کرده و بیرون می‌دهد.
وی ادامه داد: به طور کلی دو نوع غده داریم: غدد درون ریز و برون ریز.
غدد برون ریز ترشحات خود را خارج از عروق می‌ریزند یعنی محتویات آن به معده و مری وارد می شود، اما غدد درون ریز ترشحات خود را وارد سیستم بدن یعنی داخل خون می‌ریزند، پس نتیجه می گیریم غدد درون ریز، ترشحاتی دارند که عمدتا هورمون بودن و این هورمون‌ها وارد سیستم خونی بدن خواهند شد.
وی در خصوص انواع و اقسام غدد درون ریز نیز توضیح داد: غده هیپوفیز کنترل کننده غدد داخلی بدن است
وی ادامه داد: در پانکراس، قسمتی که سلول های بتا پاتکراس نامیده می‌شود می تواند کنترل قند را برعهده داشته باشد و بالاخره غدد فوق کلیوی وظیفه ترشح کورتون‌ها را در بدن و کنترل استرس است.
وی درباره گیرنده‌های هورمون‌ها نیز گفت: اهمیت تنظیم گیرند‌های هورمون به همان اندازه تنظیم خود هورمون می‌باشد، مثلا نوعی بیماری دیابت وجود دارد که به انسولین وابسته نیست بلکه به علت کمبود گیرنده انسولین اتفاق می‌افتد و جنس آنها از پروتئین است.
وی خاطرنشان کرد: گیرنده‌ها هم نیاز به تنظیم دارند به گونه ای که اگر در بدن قسمتی وجود داشته باشد که نیاز به هورمون خاص بیشتری دارد آن قسمت گیرنده های هورمونی بیشتری هم خواهد داشت.