angry_couple.jpg423

چه عواملی در قهر کردن زوجین دخالت دارند و موجب ایجاد اختلاف بین آن ها می شوند!

در این مقاله ابتدا علل و ریشه های قهر بررسی می شوند و اینکه چه کسانی با چه روحیاتی متوسل به قهر می شوند. تا بر اساس این اطلاعات بدانیم چه اقداماتی از ایجاد قهر جلو گیری کرده و ما را از افتادن در دام عذاب دهنده ی قهر نجات می بخشد .لذا راههای پیشگیری از قهر را در مقاله بعدی خواهید خواند.

قهری که از روی مصلحت اتفاق افتاده و تداوم آن نه به دلیل احساسات تند فرد ،بلکه به دلیل همان مصلحت است، از موضوع بحث ماخارج است .قهر های فامیلی هم که ریشه در سوء تفاهمات و سوءرفتارهای تعمدی دارند نیز موضوع این بحث نیستند؛ بلکه صرفا دلایل قهر بین همسران، در این مقاله مورد توجه قرار گرفته است و مربوط به همسرانی است که زیاد با آن سرو کار دارند و از آن آسیب دیده اند .

قهر رفتاری است که ریشه در یک عاطفه و هیجان منفی، توام با خشم دارد و بسته به شدت و ضعفش ،طول می کشد . قهر می تواند مثبت یا منفی باشد ؛مثبت است اگر جانشین انتخابهای بدتر شده یا آنکه مانع تسلیم فرد در مقابل زورگویی های دیگران شده باشد. اما منفی و بسیار آسیب زاست اگر از روی لجبازی و عدم بخشش اتفاق افتاده باشد.

قهر رفتاری است که ریشه در یک عاطفه و هیجان منفی، توام با خشم دارد و بسته به شدت و ضعفش ،طول می کشد .

قهر در بین اکثریت همسران اتفاق می افتد اما در بین برخی بسیار بیشتر و جدی تر رخ داده و به صورت یک عادت در می آید. و بسیاری از لحظات شیرین زندگی را به تلخی و غصه می گذراند در این صورت قهر دردی است که اگر به شکل جدی درمان نشود سرطانی وخیم برای زندگی زوجین محسوب می شود.

قهر معمولا با لجبازی تکمیل می شود فردی که قهر کرده می خواهد پیامی را منتقل کرده و به نتیجه ای برسد چنانچه اوضاع بر عکس انتظار او پیش رود لجبازی هم ادامه خواهد داشت .اما گاه لجبازی چنان پیشرفته می شود که تبدیل به یک بیماری سخت می شود در این صورت هیچ عملی از طرف مقابل پذیرفته نخواهد شد .

قهر رفتاری است که ریشه در یک عاطفه و هیجان منفی، توام با خشم دارد و بسته به شدت و ضعفش ،طول می کشد.

بنابراین قهر و لجبازی اگر چه دو رفتار مختلف اند اما از یک ریشه بوده و از خصوصیات اخلاقی واحدی آب می خورند.قهر و لجبازی به طور کلی محصول خشم افراد درونگرا ،ضعیف و محتاء کم رو ،کم حرف،تودار یا مرموز است .البته قهر می تواند از سوی هر کسی اتفاق بیفتد اما از کسانی که این ویژگی ها را دارند بیشتر سر می زند زیرا این آدمها معمولا اهل احتیاط بوده و ترس و نگرانیهای مخفی دارند اینها عملی خشونت آمیز و واضح و قابل استناد انجام نمی دهند که کسی بتواند محکومشان کند انتخاب قهر هم به همین دلیل است.قهر طرف مقابل را به ستوه می آورد بدون آنکه صدایی داشته و هزینه ای بردارد . قهر همچنین می تواند مولود شرایط خاص محیط ،مثل زندگی در زیر دست افراد مستبد و زورگو باشد و سرکوب خواهشها و امیال طبیعی ای فرد ،او را به سمت رفتارهایی چون قهر و لجبازی سوق دهد.نیز ممکن است ارثیه فرد از پدر و مادر و خویشاوندانش بوده یا آنکه از روی رفتار پدر و مادر ،یا خواهر و برادران بزرگتر در دوران کودکی الگو برداری شده باشد .

گاهی نیز راه فرار از زیر بار مسئولیت است .برای این دسته از افراد که معمولا آدمهای لاابالی و بی تعهدی هستند ،نوعی جایزه محسوب می شوند .البته اینها هم از قهر لذت نمی برند اما با قهر مدتی مشکلات خود را حل می کنند اینها با قهر احساس امنیت بیشتری دارند چون برای مدتی مجبور نیستند پاسخ گوی کارهای خود باشند همین رفتار هم از روی ضعف و ناتوانی است.

قهر بسیاراسترس زا و افسرده کننده است و برای هر دو طرف سخت و تلخ است حتی اگر شخص احساسات خود را وارونه جلوه دهد بازهم نباید فریب او راخورد ؛او در شرایط خوبی قرار ندارد.او خود نیز دوست ندارد در فضای قهر قرار بگیرد اما راه دیگری را بلد نیست .

افرادی که از عقل و روحیه سالمی برخوردارند ، در شرایط مشابه اینها ،با گفتگو و حتی با ایستادگی های منطقی مشکلات خود را حل می کنند .در مقابل قهر چنین افرادی هیچ گاه نباید تسلیم شد و با پذیرفتن قواعد قهر ،مثل حرف نزدن و دوری کردن ،او را در راه رسیدن به خواسته هایش یاری کرد. شاید گمان کنید که در مقابل هر نوع قهری باید مقاومت کرد و نباید آن را پذیرفت و این حرف درستی است اما اگر کسی از روی دلشکستگی و خدشه دار شدن عواطفش قهر کرده باشد ،باید به او فرصت داد تا به تدریج از شر عواطف منفی خودش خلاص شود.

اما در هر حال قهر رفتاری از روی عجز و خشم است و درست نیست . قهر با همسر تنها جایی درست و منطقی است که اگر قهر نکنیم مجبوریم تسلیم خواسته های غلط او شویم .این همان قهری است که قرآن از مردهایی که همسران ناسازگار دارند ،خواسته است .

قهر بسیاراسترس زا و افسرده کننده است و برای هر دو طرف سخت و تلخ است حتی اگر شخص احساسات خود را وارونه جلوه دهد بازهم نباید فریب او راخورد ؛او در شرایط خوبی قرار ندارد.او خود نیز دوست ندارد در فضای قهر قرار بگیرد اما راه دیگری را بلد نیست.

قهر بسیاراسترس زا و افسرده کننده است و برای هر دو طرف سخت و تلخ است حتی اگر شخص احساسات خود را وارونه جلوه دهد بازهم نباید فریب او راخورد ؛او در شرایط خوبی قرار ندارد.او خود نیز دوست ندارد در فضای قهر قرار بگیرد اما راه دیگری را بلد نیست .

کسانی که طرف مقابل قهر قرار می گیرندهم، آسیب زیادی می بینند و جالب اینکه در بیشتر موارد هر چه تلاش می کنند مشکل را حل کنند و به قهر خاتمه دهند،بیشتر در مرداب قهر فرو می روند این به دلیل همان نسبت نزدیک قهر با لجبازی است. کسانی که همسرانشان زیاد قهر می کنند متوجه شده اند که قهر تا چه اندازه موجب فرسودگی اعصاب و خانمانسوز است. اینها شاید ترجیح بدهند که طرف ضرب و شتم ،و فحش و دشنام همسرانشان قرار بگیرند اما طرف با قهر او مواجه نشوند. لذا اگر بدانند قهر چگونه اتفاق می افتد ،چه بسا از همان ابتدا خود را در مسیر قهر و لجبازی همسرشان قرار ندهند .برای اطلاع از عوامل پیشگیری از قهر مقاله بعدی را بخوانید