تغذیه و خورد و خوراک تا چه میزان بر سلامت روح و روان شما تاثیر می گذارد؟
وقتی که غذا میخوریم، این غذاها تبدیل به بلوکهای پروتئینسازی، آنزیمها، بافت مغزی و انتقالدهندههای عصبی میشوند که نقش مهمی در انتقال اطلاعات و سیگنالها بین بخشهای مختلف مغز و بدن دارند. به همین خاطر غذاها برای رشد مغز، حیاتی هستند.
مواد مغذی اساسی و الگوهای مختلف رژیم غذایی به تغییرات مختلف در پروتئین مغز مرتبط هستند و بر آن تاثیر میگذارند و از این طریق کمک میکنند تا ارتباط بین سلولهای مغزی بهتر انجام شود. مثلا رژیم غذایی سرشار از امگا ۳ و روی، باعث افزایش قدرت این ارتباطهای مغزی میشود. از طرفی دیگر، رژیم غذایی که سرشار از چربیهای اشباعشده و قندهای تصفیهشده باشد، تاثیر منفی خیلی زیادی بر روی پروتئینهای مغز میگذارد.
یکی از نکات مهم دیگر این است که غذای خوب، روده را با باکتریهای سالم پر میکند. این فرآیند حتی برای مغز هم خوب است. باکتریهای خوب روده میتوانند میکروبهای بد را دفع کنند و سیستم ایمنی بدن را از آسیب حفظ کنند و این اتفاق باعث کاهش دادن التهاب در بدن میشود. حتی بعضی از این میکروبهای خوب میتوانند ویتامینهای B مخصوص تامین انرژی مغز را بسازند. در واقع وقتی التهاب کاهش پیدا میکند، روی خلقوخو و وضعیت شناختی مغز افراد اثرگذار است. حتی بعضی از متخصصان معتقدند که رژیم غذایی که قند زیادی داشته باشد، نشانگان شیزوفرنی را تشدید میکند.