چه کسانی مستعد ابتلا به این بیماری هستند و بیشتر از دیگران به آن مبتلا خواهند شد!
نتایج یک مطالعه نشان می دهد افرادی که به لحاظ ژنتیکی مستعد سطح پایین ویتامین D هستند بیشتر با خطر ابتلا به بیماری ام اس مواجه اند.
یافته های فوق که حاصل آزمایش های انجام شده روی DNA ده ها هزار نفر از مردم اروپا است این تئوری را محتمل تر ساخت که ویتامین D با بیماری ام.اس مرتبط است.
متخصصان همچنین در حال آزمایش این موضوع هستند که آیا دریافت مقدار اضافی ویتامین D در این افراد می تواند از بروز بیماری ام.اس جلوگیری کند یا شدت آن را کاهش دهد. علاوه بر این به نظر می آید فاکتورهای ژنتیکی و زیست محیطی در شکل گیری این بیماری عصبی نقش داشته باشد.
کارشناسان به افراد توصیه می کنند در صورتی که ویتامین D کافی از نور خورشید یا رژیم غذایی دریافت نمی کنند با پزشک در مورد رفع این مشکل مشورت کنند، هرچند مصرف بیش از حد این ویتامین هم خطرناک است.
ویتامین D که برای حفاظت سلامت استخوان ها حائز اهمیت است از تماس نور خورشید با پوست یا مصرف خوراکی های حاوی آن در بدن تولید می شود. روغن ماهی و تخم مرغ منبع خوب غذایی برای تامین این ویتامین به حساب می آیند.
بررسی های انجام شده در جهان نشان می دهند بیماری ام.اس در کشورهایی که از نور خورشید بهره کمتری دارند شایع تر است هرچند هنوز مشخص نیست آیا این رابطه تصادفی و اتفاقی است. فاکتورهای دیگر نیز ممکن است نقش تعیین کننده داشته باشند. به همین دلیل گروهی از متخصصان دانشگاه مک گیل کانادا به مقایسه شیوع بیماری ام.اس در گروهی از مردم اروپا که با پیش زمینه ژنتیکی کمبود ویتامین D روبه رو بودند و گروهی دیگر پرداختند.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، متخصصان مشاهده کردند افرادی که سطح شاخص ویتامین D خونشان به دلیل پیش زمینه ژنتیکی پایین تر بود نسبت به افراد دیگر بیشتر مستعد ابتلا به ام.اس بودند. با این حال انجام مطالعات بیشتر در این زمینه ضروری است
ایسنا،