یک منبع بسیار خوبی از ویتامین های B1 و C، اسید فولیک، پانتوتنیک اسید، فیبر، وپتاسیم. کدو در فصل زمستان است همچنین منبع خوبی از ویتامین B6 و نیاسین است.کدو تنبل یک منبع اصلی از ویتامین ها مانند ویتامین C، یک آنتی اکسیدان ، و همچنین ویتامین E و B6، و دیگر مواد مغذی مانند تیامین و ریبوفلاوین را دارد. کدو همچنین شامل برخی از فولات، چیزی است که زنان باردار برای رشد سالم جنین لازم است و همچنین پتاسیم، یک ماده غذایی است که می تواند با درمان برخی از انواع اختلالات مانند فشار خون بالا کمک کند.
کدو حلوایی یکی از گیاهان جالیزی است که برای اولین بار 1400 سال قبل از میلاد مسیح در مکزیک کاشته شد .این گیاه حاوی مواد مغذی مانند بتاکاروتن، پتاسیم، منگنز، فولات، ویتامینهای C، E و گروه B بوده و مقدار کالری آن بسیار پایین است. كدو حلوایی سرشار از بتاكاروتن است. بتاکاروتن یك آنتی اكسیدان بسیار قوی و پیش ساز ویتامین A است که مانع از اكسید شدن كلسترول در بدن میشود. بنابراین میتواند مانع از پیشرفت بیماری تصلب شراین شود. این ماده از پوست در برابر تشعشعات ماوراء بنفش محافظت میكند. مصرف روزانه عصاره كدو حلوایی تأثیر محافظتی كرمهای ضد آفتاب را افزایش داده و از پیر شدن پوست جلوگیری میکند. مصرف غذاهای حاوی بتاكاروتن خطر ابتلا به سرطان ریه را كاهش میدهد. کدو حلوایی ضد التهاب است و در درمان و تسکین التهاب استخوان و روماتیسم مفصلی نقش بسزایی دارد. همچنین به دلیل داشتن فیبر فراوان به عنوان ملین در رفع یبوست موثر است. میزان بالای فولات در آن باعث شده است که مصرفش به زنان باردار توصیه شود، زیرا فولات موجود در آن میتواند از بروز بعضی از بیماریهای مادرزادی در جنین جلوگیری نماید.کدو حلوایی به علت دارا بودن بتاکاروتن، فیبر و فولات خاصیت پیشگیری از ابتلا به سرطان روده را نیز دارا میباشد. مصرف 150 گرم کدو حلوایی در روز نیاز بدن به فیبر و بتاکاروتن را تامین مینماید. مصرف کدو حلوایی به دلیل داشتن تریگونلین و نیکوتینیک اسید در تنظیم قند خون موثر است و به همین دلیل مصرف آن به مبتلایان به دیابت توصیه میشود. کدو حلوایی حاوی پتاسیم است و به همین دلیل موجب کاهش فشار خون میشود و با توجه به دارا بودن ویتامین c، در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی مفید است.
دانههای کدو حلوایی مواد مغذی ضروری بسیاری از جمله پروتئین، اسیدهای چرب، آهن، مس، منیزیم، فسفر، کلسیم، روی، سلنیوم و همچنین آمینواسیدهای آرژنین و گلوتامیک اسید دارا میباشند. دانههای کدو حلوایی در درمان عفونتهای مجاری ادراری به کار میرود، این امر به دلیل میزان بالای لینولنیک اسید و حضور امگا 3 و امگا 6 در دانههای کدو حلوایی است. بر اساس تحقیقات انجام شده به نظر میرسد دانههای کدو حلوایی از آسیب هورمونی به سلولهای پروستات جلوگیری کرده که این امر در کاهش احتمال پیشرفت سرطان پروستات مؤثر میباشد.
سلام
توضیحات خوبی بود. با تشکر
مطالب آموزنده بود.بهترین روش پخت کدو .