بلغور جو
این ماده حاوی ترکیب های خاصی با ویژگی ضدتحریک و سوزش است و به همین دلیل می تواند خارش و ورم ناشی از گزیدگی را از بین ببرد. تهیه خمیر بلغور جو از طریق ترکیب آن با آب و قراردادن آن روی محل گزیدگی به مدت 10 دقیقه شفابخش خواهدبود.
جوش شیرین
از جوش شیرین که تقریبا در تمامی خانه ها وجود دارد، می توان برای موارد متعددی از شیرینی پزی گرفته تا تمیز کردن لوله فاضلاب استفاده کرد. این ماده همچنین یک روش درمانی برای درمان عوارض پشه گزیدگی به حساب می آید.
با مخلوط کردن جوش شیرین و سرکه، خمیری درست کنید و این ماده خمیری شکل را روی نقاطی که پشه نیش زده بمالید. این خمیر اثر سمی ماده ای را که پشه با نیش خود وارد بدن کرده است، خنثی می کند و به زودی خارش آن بهبود می یابد. بعد از آنکه این ماده خیری خشک شد بهبود گزش پشه تسریع می شود.
قراردادن یخ
دمای سرد، کاهش دهنده التهاب است. سرما همچنین با بی حس کردن پوست می تواند برای مدت زمان کوتاهی اثرات خارش را از بین ببرد. برای تسکین پشه گزیدگی می توان کیسه حاوی یخ خرد شده را روی محل گزیدگی قرار داد اما از آنجایی که ممکن است به پوست آسیب برساند، نباید مدت زمان طولانی آن را روی پوست قرار داد.
سرکه سفید نه تنها یک پاک کننده طبیعی است بلکه به عنوان تسکین دهنده خارش و ضدعفونی کننده در گزش پشه استفاده می شود. یک پنبه را به سرکه آغشته کنید و به نرمی روی قسمتی از پوست که دچار گزش پشه شده بمالید و اثر آن را پس از چند لحظه مشاهده کنید.
اگرچه استفاده از سرکه به بهبود و کم شدن درد و خارش کمک شایانی می کند، اما استفاده از سرکه برای پوست های حساس توصیه نمی شود، چون این نوع پوست ها را دچار التهاب می کند.
عسل
این ماده دارای خواص ضدالتهابی و آنتی باکتریال است. استفاده از این ماده شیرین یکی از رایج ترین روش های درمانی خانگی است. عسل از سابقه ای چندصد ساله در دانش پزشکی برخوردار است و برای درمان گزیدگی ها و بیماری های مختلف کارکردهای متعددی دارد. قرار دادن یک قطره کوچک از عسل در محل گزیدگی خارش ناشی از آن را تسکین می دهد.
پوست موز
پوست موز می تواند در درمان گزش پشه موثر باشد. این ویژگی به خاطر وجود مقادیر زیادی پتاسیم و آنتی اکسیدان های مختلف در پوست موز است. این عناصر هم در موز و هم در پوست موز وجود دارد، اما استفاده از پوست آن بهتر جواب می دهد. برای کاهش درد ناشی از گزش پشه کافی است، قسمت داخلی پوست موز را روی منطقه مورد نظر بگذارید تا تاثیر کند.
آلوئه ورا
از درمان های مهم خانگی برای بیماری های پوستی از جمله گزش پشه، استفاده از آلوئه ورا است. استفاده از آلوئه ورا، نه تنها خارش نیش پشه را تسکین می دهد، بلکه سبب تسریع در بهبودی آن نیز می شود. این گیاه علاوه بر کاربرد تزئینی، حاوی خواصی است که در درمان بیماری هایی همچون پسوریازیس، تبخال و یبوست کاربرد دارد. همچنین ژال آلوئه ورا به دلیل دارا بودن خواص ضدالتهابی به تسکین زخم های جزیی و عفونت های معمولی کمک می کند.
استفاده از کمپرس آب گرم یا دوش آب گرم می تواند در تسکین درد ناشی از گزش پشه موثر باشد. گرما سبب خروج بزاق پشه از پوست و در کاهش درد بسیار موثر است.
اگرچه این راه حل موقتی است، اما وقتی حس گرما به مغز منتقل شود، تا مدتی مغز با گرمای محل گزیده شده رو به رو می شود و به فکر سرد کردن آن منطقه است و برای مدتی درد ناشی از گزیدگی را فراموش می کند.
ریحان
نتایج بررسی ها حاکی از آن است که این سبزی حاوی ترکیب های شیمیایی است که می تواند در درمان خارش موثر باشد. برای بهره بردن از خواص این سبزی باید مقداری از ریحان خشک شده را داخل آب جوشاند و این جوشانده را پس از سرد شدن روی پوست مالید تا خارش ناشی از پشه گزیدگی را از بین ببرد.
خمیردندان
استفاده از خمیردندان سبب تسکین خارش می شود. خارش پوست باعث گسترش سم به مناطق دیگر پوست و سبب افزایش خارش های بعدی می شود.
لیمو
استفاده از لیمو نه تنها خارش را برطرف می کند بلکه از بروز عفونت نیز جلوگیری می کند. لیمو یک ضدعفونی کننده طبیعی است و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان به ترمیم پوست سرعت می بخشد. یک لیمو را ببرید و هسته هایش را خارج کنید و آن را بر روی قسمت مورد نظر بگذارید.
استفاده از این روغن در مبارزه با عفونت بسیار موثر است و یک ضدالتهاب طبیعی محسوب می شود. همچنین به ترمیم پوست کمک شایانی می کند. برای بهبود گزش پشه چند قطره از این روغن را بر روی منطقه مورد نظر بریزید. اگر پس از گزش پشه علائمی مانند درد و تب به همراه ورم شدید پوست را داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
استفاده از یخ
استفاده از یخ موجب بی حس شدن منطقه مورد نظر شده و تاثیر هیستامین را محدود می کند (هیستامین در واکنش به ماده آلرژی زایی که پشه وارد بدن کرده است تولید می شود). همچنین یخ به کاهش خارش و درد کمک می کند.