index.jpg752

چگونه می توانیم بیماری برونشکتازی را درمان کنیم و مهمترین علت بروز آن چه عواملی هستند.

یک فوق تخصص ریه با تاکید بر اینکه واکسیناسیون در دوران کودکی می‌تواند از بروز بیماری “برونشکتازی” جلوگیری کند، گفت: این مشکل یکی از انواع بیماری‌های ریوی است که لوله‌های‌ نایژه‌ای فرد به‌ طور مزمن‌ بسته‌ و ترشحات‌ ضخیم‌ در آنها جمع‌ می‌شود.

دکتر محمدرضا زاهدپور انارکی سیگار کشیدن را یکی از دلایل بروز این بیماری دانست و گفت: با توجه به اینکه لوله‌های نایژه‌ای کوچک بوده و آسیب به آن ممکن است چند سال به طول انجامد، به همین دلیل عوامل شایعی مانند عفونت‌های‌ مکرر ریه، آلرژی‌ها، بیماری سل و عفونت قارچی در بروز آن نقش موثری دارند.

وی یادآور شد: سرفه‌ مکرر با خلط‌ بد بو و خونی، تنگی‌ نفس‌، تغذیه‌ نامناسب‌، چاقی، خستگی از فعالیت زیاد، خونریزی‌های ریوی و قرار گرفتن‌ در هوای سرد و مرطوب‌ از عوامل موثری است که می‌تواند باعث بروز برونشکتازی در همه افراد شود.

دانشیار دانشکده علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در صورت بروز عفونت ریوی باید به پزشک مراجعه شود، تصریح کرد: تزریق واکسن ذات‌الریه، آنفلوانزا و مصرف آنتی بیوتیک می‌تواند از تشدید بیماری تا درصد زیادی جلوگیری کند. همچنین نوشیدن مایعات به مقدار زیاد مانند آب موجب‌ رقیق‌ شدن‌ ترشحات‌ و آسان‌تر شدن‌ تخلیه‌ آنها با سرفه‌ می‌شود و آسیب کمتری به ریه افراد می‌رساند.

زاهدپور انارکی انجام آزمایشات تشخیصی مانند عکسبرداری از ریه و ناژه‌ها را در شناسایی بیماری برونشکتازی مفید دانست و در پایان توصیه کرد: کارهایی‌ مانند فریاد زدن‌، خندیدن‌ با صدای‌ بلند، فعالیت‌ شدید و تغییرات‌ ناگهانی‌ دمای‌ محیط‌ موجب‌ بروز حملات‌ سرفه‌ می‌شوند. به همین دلیل افراد باید توجه زیادی به سلامت خود داشته باشند و از انجام بسیاری از کارها اجتناب کنند. همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند در بروز انواع بیماری‌های ریوی مانند بیماری برونشکتازی موثر باشد.

ایسنا