چه نوع کفش هایی به پاهای ما انسان ها آسیب نمی رسانند و می توانند از آنان محافظت کنند.
خرید یک جفت کفش، شاید کار ساده و آسانی به نظر برسد. لابد با خودتان می گویید به فروشگاه می روید و از بین انواع کفش در رنگ و طرح و مدلهای مختلف، هر کدام که بیشتر خوشتان آمد و به دلتان نشست انتخاب می کنید و می خرید، اما موضوع به همین آسانی هم نیست. برای خرید یک جفت کفش مناسب، باید به نکات مهمی توجه کرد.
آیا دوست دارید کفشی زیبا به پا کنید که پاهایتان را نزند؟ به یاد داشته باشید که عشق پوشیدن کفش های زیبا، ممکن است پاهای شما را آسیب زده و دچار دردهای شدید و حتی بیماری های مختلف بسازد. در این مقاله به شما خواهیم آموخت که چطور کفشی انتخاب کنید که راحتی را برای شما فراهم سازد و البته شیک به نظر بیاید.
کفشها بیش از سایر لباسها و پوششها در راحتی، شادابی و سلامت شما موثرند، بنابراین ارزش دارد که کمی بیشتر وقت صرف کنید و این کار را جدی بگیرید.
کفش مناسب
مناسب ترین کفش برای آقایان که بیشتر ساعات روز کفش به پا دارند، کفش چرم با منافذی برای پیشگیری از تعریق پا و کفی نرم و قابل انعطاف با پاشنهای کمتر از 3 سانتیمتر برای راحتی بیشتر است. خانم ها هم بهتر است از کفش هایی که پاشنه آن کمتر از 3 سانتیمتر است، استفاده کنند. پوشیدن کفشهای نوک تیز و پاشنه بلند برای مهمانی، هر چند وقت یک بار و به مدت کم اشکالی ندارد، اما به طور کلی توصیه میشود پاشنه کفش بیشتر از 5 سانتیمتر نباشد. هنگام خرید کفش برای بچه ها، علاوه بر موارد فوق و سلیقه خود بچه، دقت کنید بتوانند به راحتی خودشان کفش شان را بپوشند و از پایشان در بیاورند. این موضوع در ایجاد حس استقلال و اعتماد به نفس شان خیلی مهم است.
خطر کفش های پاشنه بلند
گاهی وقتها با پوشیدن یک کفش پاشنه بلند آن قدر از بلند قد شدن کاذب و موقت مان احساس رضایت می کنیم که یادمان می رود پوشیدن این کفش ممکن است به سلامتی مان آسیب برساند.
ضمن اینکه پوشیدن کفش نامناسب، تنگ و پاشنه بلند فقط به پاها آسیب نمی رساند، بلکه به زانو، کمر، استخوانهای ستون فقرات و لگن هم آسیب وارد می کند.
وقتی شما کفش پاشنه بلند می پوشید، کمر برای جبران فشار وارد شده به پاها، قوس زیادی به خود می گیرد و از حالت طبیعی خارج می شود. در این حالت فشار زیادی به دیسکهای بین مهرهای ستون فقرات و مفصل زانو وارد میشود.
مقدار این فشار به ارتفاع پاشنه ی کفش بستگی دارد و هر چه پاشنه کفش بلندتر باشد، فشار بیشتری به عضلات، استخوانها و مفاصل وارد می شود.
در مقایسه با کفشهای پاشنه کوتاه، کفشی با پاشنهای حدود 2/5 سانتیمتر 22 درصد، کفشی با پاشنه 5 سانتیمتر 57 درصد و کفشی که پاشنه 8 سانتیمتری دارد 76 درصد به دیسکهای بین مهرهای و زانو بیشتر فشار وارد می کند.
به علاوه کفشهای پاشنه بلند، عضلات پشت ساق پاها را فشرده و منقبض می کنند و عملیات خونرسانی در این عضلات را مختل می کنند. همچنین کفش های تنگ و پاشنه بلند پوست پا را از حالت طبیعی خارج کرده و پس از مدتی آن را ضخیم کرده و پینه ایجاد می کنند. پینه های پا، اغلب دردناک بوده و پا را بد شکل می کنند.
نکات زیر را هنگام خرید کفش در نظر بگیرید:
* اول کفش را بپوشید، بعد بخرید. ممکن اندازه پاها تغییر کند. برای خرید کفش حتما خودتان بروید و آن را در مغازه بپوشید و امتحان کنید و صرفا به خاطر اینکه کفشی اندازه کفش قبلی تان است، آن را نخرید.
* دقت کنید که کفشی که می خرید اندازه پایتان باشد. قبل از هر خرید، از شماره پای خود مطمئن شوید. بسیاری، کفشی برای کودک خود می خرند که در واقع با آن بتواند تا سه سال راه برود و برایش کوچک نشود.
* به پنجه کفش دقت کنید. پنجه کفش نباید باریک و تیز باشد. انگشت ها باید راحت بوده و روی هم قرار نگیرند. دقت کنید انگشت شست به اندازه کافی جا داشته باشد و راحت بتواند حرکت کند. کفش نباید آن قدر گشاد باشد که هنگام راه رفتن پاشنه پا از کفش بیرون بیاید.
* برای پای بزرگتر کفش بخرید. در بعضی افراد اندازه هر دو پا کاملا یکی نیست و ممکن است یکی از پاها بزرگتر از دیگری باشد. برای پای بزرگتر کفش بخرید و اگر لازم بود برای پای کوچک تر از کفی استفاده کنید.
* پهنای کفش را در نظر داشته باشید. پهنای کفش در زیبایی آن در پاهای شما بسیار نقش دارد. اگر پاهای شما خود پهن هستند، باید کفشی متناسب با آن بخرید تا به پاهایتان بیاید. (کشورهای سازنده کفش معمولا این مورد را با W روی جعبه کفش نشان می دهند.)
* جوراب های مختلفی را با خود داشته باشید و کفش را با آنها امتحان کنید. جوراب در نمای کفشی که می پوشید بسیار تاثیر دارد. برای مثال کفش اسپرت خود را با جوراب های اسپرت بپوشید.
* راحتی را فدای زیبایی نکنید. می توانید کفش هایی بسیار زیبا و در عین حال راحت انتخاب کنید.
* پاشنه کفش بسیار مهم است. پاشنه بسیار بلند باعث می شود که به نقاط خاصی از پا فشار بیشتری وارد شود و به مرور مشکلات زیادی را برای شما ایجاد می کند. پاشنه بلند را فقط برای مهمانی های خاص خود نگه دارید.
* کفشهای پاشنه بلند و همچنین تخت نخرید. کفشهای پاشنه کوتاه آسیب کمتری به پاها میرسانند، اما کفشهای بدون پاشنه با کفی تخت مناسب نیستند. بهتر است پاشنه کفش کمتر از 3 و بیشتر از 5 سانتیمتر نباشد.
* قسمت بیرونی و خارجی کف کفش که با سطح زمین تماس دارد، باید از جنس محکم و با دوام بوده و سطح آن هم صاف و لیز نباشد. قسمت داخلی کفی باید نرم باشد تا پا در آن احساس راحتی کند.
* کفشی با رویه مناسب بخرید. جنس رویه کفش باید نرم و قابل انعطاف باشد. کفش های چرمی، مناسب ترین جنس رویه هستند. کفشهایی با رویه پلاستیکی مناسب نیست و موجب تعریق و بوی بد پا می شود. کفشهای پارچهای و برزنتی هم برای فصول گرم سال انتخاب مناسبی هستند.
* کفش مناسب زمان و مکان را بپوشید. خانم ها توجه داشته باشند که کفش پاشنه بلند برای محل کار و یا پیاده روی، گزینه چندان مناسبی نیست. به بیمارانی که از دردهای پا رنج می برند توصیه می شود به دکتر متخصص مراجعه و یا از کفی ها و کفش های طبی استفاده کنند.
* صبح خرید نروید. بعد از ظهر و ساعات پایانی روز بهترین زمان برای خرید کفش است. اندازه پاها در طول روز تغییر می کنند. پاها در پایان روز و بعد از چند ساعت راه رفتن و ایستادن، اندازه بزرگتری نسبت به ساعات اولیه روز دارند.