doctor-with-female-patient2-595x240
اطلاعاتی مناسب در مورد حاملگی مولار در این مطلب در اختیارتان قرار داده ایم با ما همراه باشید.

حاملگی مولار هنگامی رخ میدهد که در تخم بارور شده ناهنجاری های خاصی وجود داشته باشد. تخم بارور شده یا هرگز به جنین تبدیل نمی شود (کامل) و یا این که به شکل غیرطبیعی رشد می کند و نمی تواند زنده بماند (نسبی). در حاملگی های طبیعی تخم بارور شده دارای ۲۳ کروموزوم از پدر و ۲۳ کروموزوم از مادر است.

در اغلب حاملگی های مولار کامل کروموزوم های مادر در تخم بارور شده وجود ندارند و کروموزوم های پدر نسخه ای دیگر را تکثیر می کنند بنابراین دو نسخه از کروموزوم های پدر در تخم وجود دارد و هیچ کروموزومی از مادر در آن موجود نیست. در این حالت جنین، کیسه جنینی یا هیچ بافت جفتی نرمالی وجود ندارد. در عوض جفت توده ای از کیسه های شبیه به خوشه انگور را تشکیل می دهد.

در بیشتر حاملگی های مولار جزئی تخم بارور شده کروموزوم های مکمل مادر را نیز دارد اما کروموزوم های پدر دو برابر می شوند بنابراین به جای ۴۶ کروموزوم ۶۹ کروموزوم وجود خواهد داشت ( این پدیده زمانی می تواند رخ دهد که کروموزوم های موجود در اسپرم دوبرابر شده باشند و یا این که دو اسپرم تخم مشابهی را بارور کنند).

در این حالت در میان توده بافت غیرطبیعی که شبیه به خوشه انگور است چندین بافت جفتی به وجود خواهد آمد. جنین رشد خود را آغاز میکند بنابراین ممکن است که جنین یا فقط تعدادی بافت جفتی و یا کیسه جنینی وجود داشته باشد. اما حتی اگر جنینی به وجود بیاید در بیشتر موارد آن قدر غیر طبیعی است که نمیتواند زنده بماند. از دست دادن حاملگی به این شکل می تواند ترسناک و ناراحت کننده باشد. اما تا زمانی که تحت درمان مقتضی قرار میگیرید احتمال ندارد که هیچگونه عواقب جسمانی دراز مدت تهدیدتان کند.

چگونه می توانم تشخیص دهم که حاملگی من از نوع مولار است؟
در ابتدا ممکن است علائم یک حاملگی معمولی را داشته باشید اما پس از مدتی لکه ها یا خونریزی بیشتری را خواهید دید. خونی که از بدنتان خارج می شود ممکن است قرمز روشن یا قهوه ای رنگ پیوسته یا منقطع و اندک یا شدید باشد. این خونریزی می تواند شش هفته پس از حاملگی یا دیرتر دوازده هفته پس از آن آغاز شود.

همچنین ممکن است حالت تهوع و استفراغ شدید، انقباض یا تورم شکم ( ادرارتان از حد معمول بیشتر میشود) داشته باشید. برخی از زنان در صورت داشتن حاملگی مولار قبل از اواسط حاملگی دچار تشنج پیش آبستنی می شوند. با این وجود از آنجایی که امروزه دستگاه های سونوگرافی به پزشکان کمک میکنند تا حاملگی مولار را زودتر تشخیص دهند به ندرت پیش می آید که این حاملگی ها آنقدر طول بکشد که چنین شرایطی به وجود آید.

در صورت داشتن لکه یا خونریزی در دوران حاملگی بی درنگ با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید. داشتن لکه یا خون لزوما به معنای حاملگی مولار نیست اما احتمالا پزشکتان آزمایش سونوگرافی را تجویز می کند تا دلیل خونریزی را پیدا کند. وی همچنین ممکن است برای اندازه گیری سطح هورمون hCG آزمایش خونی از شما بگیرد. اگر دارای حاملگی مولار باشید دستگاه آلتراسوند در ادرارتان کیسه هایی را که شبیه به خوشه انگور هستند نشان خواهند داد و سطح hCG بالاتر از حد طبیعی خواهد بود.

چه موقع می توانم دوباره حامله شوم؟
تفاوتی نمی کند که چه نوع درمانی را دریافت کرده اید در هر حال لازم است پس از آن که سطح hCG در خون شما به صفر رسید تا یکسال برای حاملگی مجدد دست نگه دارید. اگر قبل از این زمان حامله شوید سطح hCG در خون شما بالا می رود و دیگر پزشک قادر نخواهد بود که تشخیص دهد که آیا بافت غیرطبیعی بازگشته است یا خیر.

خبر خوب این است که حاملگی مولار حتی اگر شیمی درمانی کرده باشید بر روی باروری یا توانایی شما برای داشتن یک حاملگی طبیعی تاثیر نخواهد گذاشت. خطر افزایش احتمال مرگ جنین، نقص مادرزادی، زایمان زودرس یا دیگر عواقب برای شما وجود ندارد و همچنین احتمال این که حاملگی مولار دیگری داشته باشید تنها ۱ یا ۲ درصد است. در تمام حاملگی های بعدی برای اطمینان از این که همه چیز به خوبی پیش می رود لازم است در سه ماهه اول آزمایش سونوگرافی انجام دهید.

حاملگی های مولار چقدر رایج هستند؟
در هر یک هزار حاملگی در ایالات متحده یک حاملگی مولار وجود دارد. اگر زیر ۲۰سال یا بالای ۴۰ سال سن دارید یا قبلا حاملگی مولار یا دو و یا تعداد بیشتری سقط جنین داشته اید احتمال اینکه حاملگیتان از نوع مولار باشد بیشتر خواهد بود.

 

منبع: کودک آنلاین