206

زمانی که تیروئید شما پر کار باشد یا در واقع به پرکاری تیروئید مبتلا باشید، غده ی تیروئید هورمون بیشتر از نیاز بدن تولید می کند.این غده در جلوی گردن شما قرار گرفته و هورمونی که تولید می کند

تقریبا روی همه قسمت های بدن تاثیر گذاشته و چگونگی عملکرد سوخت و ساز بدن را هم تعیین می کند. به همین دلیل غده تیروئید بخش مهمی از بدن است. این بیماری بیشتر در زنان شایع است. چند علت برای ابتلا به پرکاری تیروئید وجود دارد، از جمله:-بیماری گریوز (Graves’ disease) که گفته می شود ارثی است. این بیماری مشکلی خود ایمنی در سیستم ایمنی بدن ایجاد کرده و نوعی پادتن تولید می کند، همین امر باعث می شود غده تیروئید مقدار بسیار زیادی هورمون تیروئید تولید کند.-یکی دیگر از دلایل پرکاری تیروئید می تواند تیروئیدیت که غده تیروئید را ملتهب می کند، باشد. این مشکل معمولا وقتی رخ می دهد که ویروسی روی سیستم ایمنی تاثیر گذاشته و به همین علت غده تیروئید بزرگ شده و هورمون تیروئید را به داخل رگ ها می فرستد. تیروئیدیت تحت حاد علت خیلی از دردها بوده و دو ماه زمان می برد تا بهبود پیدا کند. از طرف دیگر تیروئیدیت پس از زایمان روی زنان تاثیر گذاشته و می تواند برای حداقل هشت هفته طول بکشد. در نهایت، تیروئیدیت خاموش زمانی رخ می دهد که تیروئید بدون هیچ نشانه ای هورمون زیادی تولید می کند .-برخی اوقات ید اضافی در رژیم غذایی می تواند باعث پرکاری تیروئید شود، پس مراقب چیزی که می خورید باشید.-یکی دیگر از علت های ابتلا به پرکاری تیروئید داروهایی هستند که برای آن استفاده می کنید. هر نوع داروی اضافی باعث تولید بیشتر هورمون تیروئید شده و پرکاری تیروئید را سبب می شود. مطمئن شوید که دوز دارویی که مصرف می کنید طبق تجویز پزشک است.-مراقب علائمی مثل احساس ناراحتی و سختی مداوم در انجام کارهای روزانه باشید. ظاهر شدن توده ای در جلوی گردن شما هم می تواند نشانه ی این بیماری باشد، پس اگر شک کردید حتما به پزشک مراجعه کنید. علائم دیگر این بیماری شامل : اضطراب، تحریک پذیری، حرکات دردناک روده، بی خوابی، مشکل در خواندن، ریزش مو، تغییر در چرخه قاعدگی و ضعف در عضلات، عرق کردن بیش از حد و کاهش وزن است. پزشکتان شما را به آزمایش خون فرستاده تا تشخیص دهد آیا به پرکاری تیروئید مبتلا هستید یا خیر، بعد از تشخیص پزشک درصورتی که مبتلا باشید، برایتان دارو تجویز کرده و همچنین رژیم غذایی و سبک زندگیتان هم تغییر می کند تا اثرات پرکاری تیروئید خنثی شود.

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد.