همه ی ما می دانیم که یخچال یکی از وسایل ضروری در هر آشپزخانه ای است و باعث حفظ کیفیت مواد غذایی می شود.اما آیا می دانستید با وجود این قابلیت ها، نگهداری برخی مواد غذایی در یخچال می تواند طعم آنها را تغییر دهد؟
خوب مسلما این چیزی نیست که ما می خواهیم. نگهداری این مواد در یخچال حتی می تواند کیفیت و ارزش غذاییشان را تغییر داده و آنها را فاسد کند. پس به خواندن این مطلب ادامه دهید تا بدانید کدام مواد غذایی را نباید در یخچال نگهداری کنید.
1.نان
منجمد کردن نان مشکلی ندارد، اما نگهداری نان در یخچال باعث خشکی آن می شود. به جای این کار، مقداری که می خواهید در عرض چهار روز مصرف کنید را در یک ظرف مخصوص نان در دمای معمولی نگه داشته و بقیه را داخل فریزر بگذارید.
3.گیاهان
غریزه طبیعی ماست که دلمان بخواهد سبزیجات و گیاهان تازه مصرف کنیم، اما درست بعد از خرید آنها را در یخچال می گذاریم. بهتر است بدانید گیاهان در یخچال خیلی زودتر پژمرده می شوند. می توانید آنها را در یک شیشه پر از آب بریزید تا تازه و ترد بمانند.
3.سیب زمینی
طعم سیب زمینی بعد از اینکه در یخچال گذاشته شود تغییر خواهد کرد، پس بهتر است آن را در کیسه های کاغذی نگهداری کنید. کیسه ی پلاستیکی رطوبت سیب زمینی را بیشتر کرده و باعث فاسد شدن آن می شود.
4.میوه هایی مثل…
آواکادو، سیب، موز، مرکبات، توت ها، هلو، زردآلو، و شلیل را باید خارج از یخچال نگهداری کنید. با این حال، می توانید این میوه ها را 30 دقیقه قبل از مصرف در یخچال بگذارید تا کمی مزه ی بهتری پیدا کنند. پرتقال ، لیموترش و لیموشیرین را داخل کابینت در آشپزخانه نگه دارید. آواکادوی کال را در یخچال نگذارید، اما زمانی که آواکادویی رسیده خریداری کردید یا آن را بریده اید حتما در یخچال نگهداری کنید.
5.پیاز
بهترین روش برای نگه داری پیاز این است که آن را در کیسه کاغذی در محلی خنک و تاریک دور از سیب زمینی بگذارید. سیب زمینی از خودش رطوبت و گاز آزاد کرده و باعث ریشه زدن پیاز می شود. رطوبت داخل یخچال هم باعث کپک زدن و فاسد شدن پیاز می شود.
6.سس سالاد
درست مثل چاشنی های دیگر، بیشتر سس ها به خصوص آنهایی که سرکه یا روغن دارند، باید بیرون از یخچال نگهداری شوند. البته سس هایی که حاوی خامه، ماست، یا مایونز دارند را باید داخل یخچال بگذارید.
7.گوجه فرنگی
گوجه فرنگی داخل یخچال ممکن است حالت لهیدگی پیدا کند. برای اینکه گوجه ها سریع تر رسیده شوند، باید خارج از یخچال باشند. فراموش نکنید که گوجه فرنگی رسیده را در عرض سه روز مصرف کنید.
8.کچاپ، سس سویا
این سس ها به دلیل اینکه حاوی سرکه و مواد نگهدارنده هستند، حتی بعد از باز شدن هم نیازی به یخچال ندارند.
9.سیریال
سیریال های مخصوص صبحانه با بیرون ماندن از یخچال مشکلی پیدا نخواهند کرد.
10.روغن
بیشتر روغن ها در دمای اتاق سالم می مانند. اگر روغن حاوی مقدار کمی چربی های اشباع شده است (مثل روغن آفتابگردان)، می توان آن را در یخچال نگه داشت. پس روغن ها را در کابینتی در آشپزخانه بگذارید. تنها روغنی که باید در یخچال نگه داشته شود، روغنی است که از دانه های آجیلی تهیه شده است.
11.قهوه
همه می دانند که قهوه را باید در ظرفی درب بسته نگه داشت. در واقع خنکی یخچال باعث کاهش طعم قهوه می شود.
12.خیارشور
خیارشور می تواند بیرون از یخچال برای مدت زیادی دوام بیاورد. پس آن را در فضایی نگه دارید که هوا در اطرافش جریان داشته باشد.
13.ملون ها
انواع ملون به طور طبیعی بیرون از یخچال کیفیت بهتری دارند. وقتی آنها را داخل یخچال بگذارید، بیشتر احتمال له شدن و خرد شدنشان وجود دارد. پس برای حفظ عطر و طعمشان، آنها را در دمای اتاق نگه دارید. فراموش نکنید که بعد از بریدن آنها را در یخچال گذاشته و در عرض سه تا چهار روز مصرفشان کنید.
14.کره بادام زمینی
کره بادام زمینی نیازی به یخچال نداشته و فقط باید آن را در جای خنک و تاریک نگهدارید.
15.عسل
گذاشتن عسل در یخچال باعث سفت شدن آن می شود. به همین دلیل باید آن را در دمای اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید نگه دارید.
16.توت ها
انواع توت عمر کوتاهی دارند، پس آنها را بیرون از یخچال گذاشته و در عرض یک یا دو روز بعد از خرید آنها را مصرف کنید.
17.مربا
مربا مواد نگهدارنده زیادی دارد، به همین دلیل حتی بعد از باز شدن هم نیازی به یخچال ندارد.
18.میوه های هسته دار
میوه های هسته داری مثل هلو، گیلاس و آلو رابطه خوبی با یخچال ندارند، پس بهتر است آنها را بیرون از یخچال بگذارید تا رسیده و آماده مصرف شوند.
19.سیر
خنک کردن سیر باعث کاهش عطر و طعم آن شده و روی طول عمر آن تاثیر می گذارد. محیط یخچال می تواند باعث فاسد شدن آن شود. سیر را در کیسه کاغذی در محلی خنک و تاریک نگه دارید.
20.ادویه ها
ادویه ها به هیچ وجه نیازی به یخچال ندارند.
21.آجیل و میوه های خشک
این مواد را به جای گذاشتن در یخچال، در جایی خنک و تاریک قرار دهید.
22.کدو حلوایی
کدوی گردویی، کدوی بلوطی، کدوی اسپاگتی، و کدوی حلوایی فقط تعدادی از انواع کدوهای زمستانی هستند که در دسترس ما هستند. برای حفظ ویتامین A و C این سبزی، باید آن را در دمای اتاق نگه داشت. کدو می تواند حدود یک ماه یا بیشتر بیرون از یخچال دوام بیاورد.
23.تن ماهی
تن ماهی به طور مطمئنی بسته بندی شده و باید در دمای اتاق نگهداری شود.
24.فلفل
چه فلفل قرمز، سبز یا زرد باشد و چه فلفل چیلی، هیچکدام به یخچال نیاز ندارند. آنها را در کیسه کاغذی در مکانی خنک قرار دهید.
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد.