چگونه آش گندم یزدی درست کنیم؟

images

در مطلب زیر طرز تهیه آش گندم یزدی رو براتون گذاشتم این آش گندنم دو نوع طرز پخت دارد که هر دو نوع رو براتون گذاشتم.

روش اول پخت:

طرز تهیه آش گندم

مواد لازم:

پیاز داغ ۵ قاشق غذاخوری

سیر داغ ۳ قاشق غذاخوری

نخود اش ۲۵۰ گرم

لوبیا چیتی ۲۵۰ گرم

گندم پوست کنده ۴۰۰ گرم

سبزی های آش ۱ کیلوگرم

نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری

کشک به مقدار لازم

نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:

از شب قبل حبوبات ( لوبیا و نخود ) را در اب خیس کنید ، درون قابلمه گندم شسته شده و حبوبات خیس خورده شده را بریزید و بگذارید تا بپزند و نرم شوند.

پس از پختن و نرم شدن حبوبات میتوانید سبزی اش را که شسته اید و خرد کرده اید ( میتوانید سبزی های اش را درشت چرخ کرده یا با چاقو ریز کنید ) بهمراه پیاز داغ و سیر داغ به اش اضافه نمائید ( در هنگام سرخ کردن پیازو سیر زردچوبه و فلفل را اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورند ).

پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند سپس اش را در ظرف کشیده و با کشک ، پیاز داغ ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.

نکته ها : در صورت تمایل میتوانید در انتهای پخت درون اش مقداری کشک اضافه کنید ، این اش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید میتوانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزی ها اضافه نمائید.

برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس اب اضافه را گرفته و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کندو کمی تیره تر شود.

سبزی های آش شامل ترکیبی از جعفری ، تره ، گشنیز و اسفناج است ، اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر میتوانید استفاده کنید.

روش دوم:

طرز تهیه آش گندم

مواد لازم:

گندم پوست کنده             نصف پیمانه
جو پوست کنده                یک سوم پیمانه
نخود                             یک سوم پیمانه
عدس                            یک سوم پیمانه
ماش                             یک سوم پیمانه
سبزی آش                     ۱ کیلو گرم
روغن زیتون                     به میزان لازم
لوبیاسفید، قرمز، چیتی، چشم بلبلی                 از هر کدام یک سوم پیمانه
نمک، فلفل قرمز، زیره، آویشن، زردچوبه، پونه        به میزان لازم

طرز تهیه:
برای درست کردن آش گندم بایستی حبوبات و غلات را ۲۴ ساعت قبل بخیسانید و بعد همه ی آنها را به مدت یک ساعت جداگانه بپزید.
پس از آن سبزی خورد شده را همراه با ادویه جاتی که گفته شد به آنها اضافه کرده و یک ساعت دیگر با حرارت ملایم بگذارید بپزند تا خوب جا بیفتد و هنگام سرو به دلخواه باروغن زیتون میل کنید.
این غذا برای پنج نفر آماده شده است.

امیدواریم با تهیه این غذای خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.

myportal

۱۶ شهریور ۱۳۹۴

مطالب پیشنهادی