پنج ترفند برای بالا بردن امنیت گوشی های هوشمند

پنج ترفند برای بالا بردن امنیت گوشی های هوشمند

در حال حاضر همه ی ما صاحبت گوشی های هوشمندی هستیم که امنیت آن برای ما از نان شب هم واجب تر است. امنیتی که هر چه بالاتر رود خیال ما از عکس ها و اطلاعات شخصی و … راحت تر است. امروزه با گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند، کاربران حجم بیشتری از اطلاعات شخصی و مهم خود را روی گوشی ذخیره می‌کنند و افرادی مثل هکرها از بدست آوردن این اطلاعات، هنگامی که در حال گشت و گذار در وب هستید، خشنود می‌شوند. در این مطلب راه مبارزه با اسن هکرها را یاد خواهید گرفت.

۱- همیشه از کد امنیتی استفاده کنید
خواه شما از یک گوشی اندرویدی استفاده می‌کنید یا از یک آیفون، می‌توانید با استفاده از کد عبور یا یک الگوی امنیتی در اندروید، از دسترسی سایر افراد به موبایل خود، جلوگیری کنید. این روش ساده‌ی امنیتی می‌تواند از این‌که سایرین به اطلاعات شخصی شما دسترسی داشته باشند، جلوگیری کنید. این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که برنامه‌های نصب شده روی گوشی هوشمند شما دارای اطلاعات شخصی‌تان مانند برنامه‌های مالی (Mint ؛ bank apps و…)؛ برنامه‌های ژورنالی (DayOne) و برنامه‌هایی مثل Evernote و… باشند. در برخی از این برنامه‌ها مثل Mint و DayOne، شما می‌توانید یک پسورد خاص برای این اپلیکیشن‌ها انتخاب ‌کنید. توصیه می‌کنیم که این رمز با رمز صفحه‌ی اصلی گوشی متفاوت باشد.

 

رمز مربوط به صفحه‌ی اصلی گوشی از اهمیت خاصی برخوردار است چون بسیاری از اپلیکیشن‌های مربوط به ایمیل ( مثل Mail در آیفون و Gmail در اندروید) حتی گزینه‌ای برای ایجاد پسورد برای دسترسی به ایمیل‌ها، ندارند. ایمیل‌ها می‌توانند شامل اطلاعات شخصی بسیاری باشند. اغلب افراد هنگامی که در مهمانی‌ها شرکت می‌کنند، گوشی‌های خود را روی میز یا پیشخوان رها می‌کنند و این برای اشخاصی که می‌خواهند اطلاعات شما را بدست آورند فرصت مناسبی خواهد بود.

 

۲- از اکانت گوگل و iCloud (فضای ابری) خود محافظت کنید
دومین موردی که اغلب افراد به آن توجه نمی‌کنند این است که اگر کسی بتواند وارد اکانت iCloud یا گوگل شما شود، می‌تواند به بسیاری از اطلاعاتی که در حال ایجاد یا ویرایش آن‌ها از طریق گوشی هوشمند خود هستید، دسترسی پیدا کند. در این موقع لازم است که برای هر دو اکانت از تاییده‌‌ی دو مرحله‌ای (۲step verification) استفاده کنید.

 

این موضوع شاید کمی خنده‌دار به نظر برسد اما Apple ID شما اصولا در حال حاضر دسترسی‌هایی که به هر یک از سرویس‌های اپل، از iTunes گرفته تاiCloud و iMessage انجام می‌شود را کنترل می‌کند. اگر کسی به اپل آیدی شما دسترسی پیدا کند، می‌تواند از راه دور کلیه‌ی اطلاعات آیفون، آی‌پد و کامپیوتر مک شما را پاک کند. در مورد گوگل نیز به همین صورت است. اکانت گوگل‌تان، شما را به همه‌ی سرویس‌های گوگل مثل یوتوب، جیمیل، گوگل پلی، گوگل مپ، گوگل کلندر، پیکاسا و گوگل پلاس و… متصل می‌کند.

 

۳- از Jailbreak یا Root کردن گوشی هوشمند خود اجتناب کنید
اگر شما گوشی خود را برای سرگرمی و لذت jailbreak یا root می‌کنید احتمالا از عواقب کاری که انجام می‌دهید آگاه هستید. اما اگر این کار را به خاطر مواردی که درباره‌ی آن در خبر‌ها شنیده‌اید انجام می‌دهید یا می‌خواهید از محدودیت‌ها و تهدید‌ها رهایی یابید، پس باید از این کار اجتناب کنید. اولا این کار موجب آسیب پذیری تلفن شما می‌شود و دوم این‌که نمی‌توانید جدیدترین آپدیت‌های منتشر شده برای سیستم عامل تلفن خود را، زمانی که در حالت پشتیبانی نشده قرار دارد، روی آن نصب کنید.

 

شما می‌توانید برخی از اپلیکیشن‌ها را نصب کرده و تنظیماتی را که قبلا نمی‌توانستید، شخصی سازی کنید. اما این بدین معناست که شما اپلیکیشن‌هایی را دانلود می‌کنید که احتمالا حاوی نرم‌افزار‌های مخرب هستند. در حال حاضر نیز شما با این مشکل در اندروید مواجه هستید آن ‌هم از زمانی که آن‌ها به اندازه‌ی اپل محدودیت‌هایی را برای اپلیکیشن‌هایی که در app store قرار می‌گیرند، ایجاد نمی‌کنند. همین عامل سبب شد که به اهمیت نکته بعدی بیشتر پی ببریم.

 

۴- مراقب اپلیکیشن‌هایی که نصب می‌کنید، باشید
این مورد در دستگاه‌های اندرویدی اهمیت بیشتری دارد. گوگل اخیرا ۵۰۰۰۰ اپلیکیشن را که به عنوان نرم‌افزار مخرب شناسایی شده‌ بودند، حذف کرده است. باید به این نکته توجه داشته باشید که تعداد اپلیکیشن‌هایی مانند نرم‌افزار‌های مخرب، ویروس‌ها یا سایر نرم‌افزار‌هایی که به صورت مخفیانه اطلاعات شما را به سرقت می‌برند و به گوشی شما آسیب می‌رسانند، کم نیست. این مشکل در اپ استور اپل نیز وجود دارد اما خیلی کمتر. متخصصان شرکت اپل هر اپلیکیشن را قبل از این‌که در لیست استور قرار بگیرد، بررسی کرده و اپلیکیشن‌هایی را که گمان می‌کنند با قوانین استور مخالف است، حذف می‌کنند.

 

در بررسی‌های صورت گرفته، مشخص شده که ۹۵ درصد از نرم‌افزار‌های مخرب با هدف آلوده کردن دستگاه‌های اندرویدی تولید می‌شوند و همین بدافزار‌ها توانسته‌اند بیش از ۳۲ میلیون دستگاه اندرویدی در سال ۲۰۱۲ را آلوده کنند. اگر شما دوست ندارید که از دستگاه‌های اپل استفاده کنید، اشکالی ندارد، اما واقعیت این است که اگر شما صاحب یک دستگاه اندرویدی هستید، باید هنگام دانلود برنامه‌ها دقت زیادی به خرج دهید. بررسی کنید و ببینید که آیا تولیدکنندگان این اپلیکیشن‌ها وب سایت اختصاصی دارند یا نه. به علاوه می‌توانید در گوگل درمورد اسم این اپلیکیشن‌ها نیز تحقیق کنید.

 

۵- به جای مرورگر از یک اپلیکیشن استفاده کنید
اگر شما کار‌های بانکی، معاملات سهام یا کارهای دیگری از این قسم که نیازمند تبادل اطلاعات خصوصی و حساس بین تلفن و اینترنت هستند را از طریق گوشی خود انجام می‌دهید، بهتر است از یک اپلیکیشن موثق و رسمی به جای مرورگر گوشی خود، برای ارتباط با سایت یا شرکت مورد نظر استفاده کنید.

 

برخی از این اپلیکیشن‌ها عبارتند از Chase ، Bank of America، Vanguard، ScottTrade و Mint. به علاوه تعداد زیادی از نهاد‌های بزرگ مالی دیگر نیز وجود دارند که اپلیکیشن‌های خود را برای IOS و اندروید منتشر کرده‌اند. درست است که ارتباط امن در مرورگرهای گوشی‌های هوشمند پشتیبانی می‌شوند اما اگر از اپلیکیشن‌های موثق و رسمی استفاده کنید، به دلیل وجود ویژگی‌های امنیتی بیشتر در آن‌ها، به هنگام ایجاد ارتباط از امنیت بیشتری برخوردار خواهید شد.

myportal

۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵

مطالب پیشنهادی