دستور پخت آش گیلدیک/ یک پیش غذای آذری

دستور پخت آش گیلدیک/ یک پیش غذای آذری

در اغلب اوقات وقتی مهمان آذری زبان داریم نمیدانیم برای پیش غذا چی درست کنیم یا اینکه عروس خانواده آذری هستیم و از غذاهای آذری هیچ خبر نداریم. نگران این موضوعات نباشید چراکه امروز دستور پخت یک پیش غذای ساده آذری را به شما خواهیم داد تا با آن به سادگی کار حود را راه بیاندازید. اسم این آش گیلدیک است و بر پایه ی گل نسترن درست میشود. در ادامه با ما همراه باشید :

مواد لازم:

  • گل نسترن (گیلدیک) ۵۰۰ گرم
  • سبزی آش ۱ کیلو
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز رنده شده و آب گرفته شده ۴۰-۵۰ گرم
  • نخود ، لوبیاچیتی پخته شده (می توان لوبیا چشم بلبلی استفاده کرد) ۱/۲ پیمانه
  • برنج ۱ پیمانه
  • برگ زردآلو ۱پیمانه
  • آلوچه بدون هسته ۱ پیمانه
  • مغز گردو ۱ پیمانه
  • نمک و فلفل و زردچوبه بمیزان دلخواه
  • پیاز داغ و نعنا داغ (برای تزیین آش) بمیزان دلخواه

دستور پخت آش گیلدیک/ یک پیش غذای آذری

طرزتهیه:

۱- گل نسترن تازه یا خشک را ۳ روز خیش می کنیم و بعد از صافی رد می کنیم و استفاده می کنیم.

۲- گوشت را با پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه مخلوط کرده و بثورت قلقلی برای داخل آش در می آوریم.

۳- برگه ها و آلوچه ها را از قبل خیس می کنیم تا نرم شوند.

۴- برنج را هم قبلا خیس می کنیم و همچنین حبوبات را خیس کرده و چندین بار آبشان را عوض می کنیم و می گذاریم تا بپزد.

۵- برنج را با آب روی حرارت می گذاریم تا برنج پخته و کاملا باز شود . سپس حبوبات از قبل پخته شده را به برنج اضافه می کنیم و عصاره مرغ و سبزی آش را هم در همین مرحله به آش اضافه می کنیم.

۶- وقتی سبزی آش نیم پز شد ابتدا کوفته قلقلی ها و سپس بقیه ی مواد را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا جا بیفتد.

 

 

myportal

۱۱ خرداد ۱۳۹۵

مطالب پیشنهادی