هزینه معاینه فنی در سال ۹۷ + جریمه نداشتن معاینه فنی سال ۹۷
هزینه معاینه فنی در سال ۹۷ + جریمه نداشتن معاینه فنی سال ۹۷
همانطور که می دانید معاینه فنی خودرو برای اتومبیل های تا ۵ سال عمر نیازی نیست و خودروهایی که پنج سال از ساخت آنها گذشته باشد، حتما باید کارت معاینه فنی را دریافت کنند؛ در غیر این صورت جریمه نداشتن معاینه فنی مطابق آیین نامه سال ۹۷ برای آنها اجرا خواهد شد.
طبق آخرین مصوبه هیئت وزراء ، نرخ ورود به مراکز معاینه فنی و دریافت برگه معاینه فنی در سال ۹۷ مبلغ ۲۲ هزار تومان تعیین شده است. در صورتی که ماشین از صدور برگه معاینه فنی مردود شود و مشکل فنی داشته باشد، هزینه ورود مجدد ۵٫۰۰۰ تومان اخذ می گردد. همچنین علاوه بر مبلغ ۲۲٫۰۰۰ تومان، برای خودروهایی که دو مخزن دارند نیز ۶۲ هزار تومان برای تست هیدرواستاتیک هر مخزن و ۳۵ هزار تومان هزینه باز و بسته کردن مخزن می باشد.
شاید برای تان این سوال پیش آید که معاینه فنی خودرو به چه سودی است؟ معاینه فنی خودرو در اصل برای سنجش و تست سلامت خودرو از جمله آلایندگی، تست ایمنی و غیره انجام میشود.
تعرفه معاینه فنی خودروها در سال ۹۷ چقدر است؟
هزینه معاینه فنی در سال ۹۷ برای خودرو سواری ۲۲٫۰۰۰ تومان، برای خودروهای سنگین ۳۵٫۰۰۰ تومان و برای انواع موتور سیکلت ها ۱۰٫۰۰۰ تومان می باشد.
کدام خودروها باید در سال ۹۷ معاینه فنی دریافت کنند؟
امسال ۳ گروه از خودروها باید برای دریافت معاینه فنی اقدام کنند : طبق قانون خودروهای سواری تولید داخل و خارجی که سن آنها بیش از ۴ سال باشد ملزم به اخذ گواهینامه معاینه فنی هستند.
بر اساس این گزارش مالکان خودروهای تولید داخل بهسال ساخت ۱۳۹۲ و ماقبل آن، خودروهای وارداتی سال ۲۰۱۳ و ماقبل آن و همچنین خودروهای عمومی سال ۱۳۹۵ و ما قبل از آن در سال جاری باید گواهی معاینه فنی وسیله نقلیه خود را اخذ کنند. پلیس راهنمایی و رانندگی موظف است خودروهای مذکور را که فاقد گواهینامه معاینه فنی هستند اعمال قانون کنند.
جریمه نداشتن معاینه فنی در سال ۹۷ چقدر است؟
ارائه برگه معاینه فنی در کشور صوری است چراکه خودروها تنها ساعتها در صف انتظار باقی میمانند و در نهایت نیز با دریافت یک برچسب این مراکز را ترک میکنند، به همین دلیل ارائه این گواهی تاثیری در کاهش آلودگی هوا نداشته است.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه آیا تاکنون مشاهده شده که خودرویی بارها به دلیل آلایندگی از این مراکز برگردانده شود؟ ادامه داد: اغلب خودروهایی که با نقص فنی به مراکز معاینه فنی مراجعه میکنند به تعمیرکاران مستقر در همین مراکز هدایت میشوند و بلافاصله نیز برچسب سلامت دریافت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه رفع آلایندگی در خودروها باید جدی گرفته شود یادآورشد: هماکنون در دنیا صدور معاینه فنی برای خودروهایی که عمر بالای بیست سال دارند، معنا ندارد، اما در ایران خودروسازان پراید را با قیمت بیست میلیون تومان و پژو پارس را با قیمت ۴۰ میلیون تومان عرضه میکنند و این در حالی است که در کشورهای همسایه بنز با این قیمتها به فروش میرسد، آیا کیفیت این خودروها با بنز قابل قیاس است؟
خدادادی خاطر نشان کرد: برای حمایت از خودروهای داخلی باید به خودروسازان فرصت ده ساله داده شود تا بتوانند خودروهای قابل رقابت در بازار جهانی تولید کنند، ضمن اینکه اگر کیفیت خودروها ارتقا یابد دیگر نیازی به صدور گواهی معاینه فنی نخواهد بود.
نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: هماکنون باید این شیوه غلط صدور گواهی معاینه فنی بدون نظارت مسئولان اصلاح شود، در غیر این صورت این مراکز تنها حالت دکانی برای تامین منابع مالی را خواهند داشت.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: قرار بر این بود که سال حضور خودروها برای دریافت گواهی معاینه فنی به ۳ سال کاهش یابد، اما به این دلیل که برخی معتقد بودند باید خودروهایی با کیفیت بالا که تا پنج سال نیاز به مراجعه به تعمیرگاه نداشته باشد، تولید شود، در مجلس با این پیشنهاد مخالفت شد.
بر اساس قانون و مطابق اعلام پلیس راهور تهران بزرگ، خودروهای فاقد معاینه فنی روزانه ۵۰ هزار تومان جریمه می شوند و میزان این جریمه بعد از یک ماه تردد به ۱٫۵ میلیون تومان می رسد.