سکه بخریم یا دلار|برای سرمایه گذاری سکه بهتر است یا طلا|خرید سکه یا دلار
سکه بخریم یا دلار|برای سرمایه گذاری سکه بهتر است یا طلا|خرید سکه یا دلار
خرید سکه بهتر است یا دلار آیا خرید دلار ۹۷ برای سرمایه گذاری خوب است کی دلار بخریم دلار بخریم یا نه ۹۷ تحلیل قیمت سکه طلا دلار و یورو برای سرمایه گذاری
سکه بخریم یا نخریم دلار بخریم یا نخریم خرید دلار بهتر است یا یورو مرداد ۹۷ چه نوع سکه ای بخریم که برای سرمایه گذاری مناسب است ربع سکه، سکه امامی
سکه بخریم یا بفروشیم دلار بخریم یا بفروشیم برای سرمایه گذاری سکه بهتر است یا طلا برای سرمایه گذاری دلار بهتر است یا سکه
در شرایطی وارد سال ۹۷ شدهایم که بازار مسکن بویژه در پایتخت با افزایش ۸٫۲ درصدی در سال ۹۶ مواجه شد. دلار نیز با رشد بیش از ۳ درصدی در روزهای اول بهمن ماه پارسال، به بحث داغ در محافل جامعه تبدیل شد و اکنون وارد کانال ۵۰۰۰ تومن شده است.
بورس هم با ورود به کانال ۹۹،۴۰۰ چند روز متوالی سبزپوش بود و به مسیر خود در کانال صعودی ادامه داد. پس میتوانیم اینگونه تحلیل کنیم که بازار برای سرمایهگذاران دستخوش تغییرات اساسی شده و فرصتهای کسب سود در این بازارها را جذابتر کرده است. طبق بررسی روند قیمت سکه در ۴ سال گذشته، در بازهی ۲ ماه مانده به عید تا ۱ ماه پس از عید، قیمت سکه بین ۱۵ تا ۲۰ درصد رشد داشته است. اما بدلیل سیاستهای تثبیت نرخ دلار توسط دولت، این ارز طی ۴ سال اخیر روند کم نوسانی داشته است.
پس اگر میخواهید در ماههای انتهای سال، سود قابل اطمینان کسب کنید، در ادامه تحلیل قیمت سکه و دلار را بخوانید. این مقاله بمنظور مشاوره مالی در حوزه طلا سکه و دلار، اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار خواهد داد.
بسیاری از افراد توانستند در بازارهای پر از نوسان زمستان ۹۶، بازدهی مناسبی از سرمایهگذاری خود کسب کنند. اما چطور میتوانیم در زمان مناسب، فرصتهای سرمایهگذاری را شکار کنیم و از اینگونه افت و خیزهای قیمتی سود ببریم؟ در این مقاله به تحلیل بازارهای سرمایهگذاری ایران در سال ۹۶ میپردازیم و میخواهیم بدانیم که با استدلالهای مالی میتوان برای آیندهی سرمایهگذاری در ایران تصمیمگیری کرد یا خیر. تیم فکرزمستون بمنظور مشاوره مالی و اقتصادی به شما عزیزان و پیشنهاد سبد سرمایهگذاری باتوجه به سطح ریسکپذیری شما و اطلاعات بازارهای مالی، اقدام به طراحی سیستم مشاوره مالی اینترنتی نموده است.
خرید سکه بهتر است یا دلار نسبت به یورو
همانطور که پیشتر صحبت کردیم، سرمایهگذاری در ایران را به چند دسته میتوانیم تقسیمبندی کنیم. مسکن، زمین، مغازه، طلا، سکه، آتی سکه، بورس، صندوق سرمایهگذاری، دلار و سایر ارزها، اوراق مشارکت، اوراق خزانه اسلامی، بانک، بیمه عمر و سرمایهگذاری، شروع یک کسبوکار جدید و بیت کوین را میتوانیم بعنوان ویترین سرمایهگذاری در ایران نام ببریم. حتما موافق هستید که تعداد این بازارها کم نیست و فرصتهای فراوانی برای کسب سود در آنها وجود دارد. هر کس با توجه به انتظارات ذهنی، میزان ریسکپذیری و قدرت تحلیل رفتار بازار، میتواند پول خود را در هریک از گزینههای بالا سرمایهگذاری کند.
دلار بعنوان ارز مرجع در کشور، نقش مهمی در مناسبات مالی و اقتصادی افراد، نهادها و دولت دارد. چند سال است که دستوری کردن نرخ ارز و تکنرخی کردن آن مورد نقد و بررسی کارشناسان بوده است. بهرحال، طی چند سال گذشته هر زمان که نرخ دلار بطور معنادار رشد کرده است، بانک مرکزی وارد عمل شده و با تزریق دلار در جامعه سعی کرده تا حباب آن را کنترل و تعدیل کند. از این بابت، میتوان گفت روند قیمت دلار تنها با عرضه و تقاضا و سفتهبازی تعیین نمیشود و سیاستهای دولت هم بعنوان اهرم کنترلی دخیل است.
دلار در تاریخ ۲۸ دی ماه ۹۶ با شیب زیادی روند صعودی خود را آغاز کرد و قیمت آن طی ۳ روز –یعنی تا ۱ بهمن ماه ۹۶- بیش از ۳ درصد رشد داشت و یورو هم در همین زمان حدود ۵ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد. سوال اینجاست که اینگونه رفتار تهاجمی در قیمت دلار و سایر ارزها طی ماههای اخیر سابقه داشته است؟ بگذارید نگاهی به روند قیمت دلار و یورو در سال ۱۳۹۶ داشته باشیم.
همانطور که میبینیم، روند قیمت دلار و یورو در سال ۹۶ صعودی بوده است. اگر به نوسان قیمت یورو نگاه کنیم، متوجه رشد ۵٫۹ درصدی در نیمهی اول شهریور ماه خواهیم شد که قیمت این ارز از ۴۵۱۰ تومان به ۴۸۱۰ تومان افزایش پیدا کرد. نکتهی قابل توجه در نمودار بالا این است که شیب افزایش قیمت یورو نسبت به دلار بیشتر بوده و اختلاف قیمت این دو ارز در سال ۹۶ رفته رفته افزایش یافته است. اگر بازده سرمایهگذاری در این دو ارز را برای دورهی ۱۲ ماهه محاسبه کنیم، به سود ۴۱٫۹ درصدی برای یورو و ۳۰٫۷ درصدی برای دلار میرسیم. هرچند یورو در سال ۹۶ نوسان زیادی را در چند بازهی زمانی تجربه کرده است، با اینحال بازده ۴۱ درصدی برای سرمایهگذاران ارز، رقم جذابی بنظر میرسد.
برای بررسی وضعیت یورو و دلار در ایران و دنیا، تیم فکرزمستون ارزش یک یورو را نسبت به دلار آمریکا مورد بررسی قرار داده است. در این نمودار، نرخ یورو به دلار با توجه به قیمت ارزها در ایران و دنیا محاسبه شده است.
طلا بخریم یا نخریم | برای سرمایه گذاری سکه بهتر یا طلا
چه نکته قابل تاملی در این نمودار وجود دارد؟ قیمت یک یورو نسبت به دلار، در ایران همواره بیشتر از دنیا بوده است. این دیدگاه از ۲ زاویه قابل تجزیه و تحلیل است. اول آنکه قیمت یورو در ایران گرانتر از دنیاست و دوم آنکه قیمت دلار در دنیا گرانتر از ایران است. در صورتی که صحت این استدلال اثبات شود، فرصت کسب سود بدون ریسک از طریق ورود همزمان به دو یا چند بازار فراهم خواهد شد که به آن آربیتراژ میگویند. برای روشنتر شدن مفهوم آربیتراژ، بگذارید یک مثال بزنیم. فرض کنید هر یورو در ایران معادل ۱٫۲ دلار میارزد و این نسبت در دنیا معادل ۱٫۱ است. پس شما میتوانید در بازار ایران ۱۲۰ دلار (معادل ۱۰۰ یورو) بخرید و آن را در بازار جهانی بوسیله فارکس (که در ایران غیرقانونی است)، با ۱۰۹ یورو معاوضه کنید. در این حالت، شما به اندازه ۹ یورو سود کردهاید، بدون اینکه با ریسک قابل توجهی مواجه شوید.
تیم فکرزمستون، مشابه نمودار بالا را برای نسبت یک پوند به دلار آمریکا محاسبه کرده تا معنادار بودن رفتار پوند و دلار برای بازار ایران و دنیا مورد قیاس قرار گیرد. مطابق با نتایج این نمودار، بنظر میرسد نرخ پوند به دلار رفتار تصادفیتری نسبت به یورو دارد. در بازهی ۲ تا ۲۹ شهریور ماه ۹۶ بدلیل افزایش قیمت پوند، دلار آمریکا معادل ۰٫۰۸ از ارزش خود را در برابر پوند از دست داده است که در نمودار زیر هم قابل مشاهده است. پوند در سال ۹۶ بازدهی معادل ۴۳٫۴ درصد را ثبت کرده است و میتوانست بعنوان یک گزینه در سبد سرمایهگذاری قرار گیرد.
سکه و طلا همواره بعنوان یکی از گزینههای سرمایهگذاری در میان مردم، مطرح بوده است. قدرت نقدشوندگی بالای این فلز گرانبها موجب شده تا عموم جامعه تمایل به سرمایهگذاری در آن داشته باشند. با مطالعهی رفتار سکه امامی، نیم سکه، ربع سکه و اونس طلا از ابتدای سال ۹۵ تا انتهای سال ۹۶ به ۲ نکتهی قابل تامل میرسیم:
قیمت سکه امامی، ربع سکه، نیم سکه و سکه گرمی در ایران روند صعودی داشته و سکه امامی در سال ۹۶ معادل ۳۴٫۴ درصد بازده داشته است. پس بنا به آمار ۲۴ ماه اخیر، میتوان گفت که سکه گزینهی جذابی برای سرمایهگذاری در افق میان مدت محسوب میشود.
تیم فکرزمستون پس از بررسی روند قیمتی سکه و طلا در ایران، به وجود وابستگی در رفتار برخی از آنها پی برده است. بعبارت دیگر، قیمت نیم سکه، ربع سکه و سکه گرمی شباهت معناداری با یکدیگر دارد و از طرف دیگر، قیمت سکه امامی و بهار آزادی با یک روند تغییر کرده است.
نکتهی حائز اهمیت در نمودار بالا این است که نوسانپذیری قیمت نیم سکه در مقایسه با ربع سکه و سکه گرمی بیشتر بوده است. از طرفی، سود سرمایهگذاری در ربع سکه معادل ۷۹ درصد از ابتدای سال ۹۵ بوده است. با توجه به میزان سود و نوسانپذیری (بعنوان شاخص ریسک) این ۳ کالای سرمایهای، میتوان اینگونه نتیجهگیری کرد:
سکه امامی در سال ۹۶ سود ۳۴ درصدی را ثبت کرد و بالاتر از سکه بهار آزادی با ۳۳ درصد سود، قرار گرفت. البته روند این دو سکه در ۲۴ ماه اخیر نشان میدهد که رفتار قیمتی آنها شبیه به هم است و افزایش و کاهش قیمت در هریک، برای دیگری هم اتفاق میافتد. نمودار زیر، رفتار قیمت این ۲ کالای سرمایهگذاری را نشان میدهد.
طلا بخریم یا نه | سکه بخریم یا نه
اگر بخواهیم سود و ریسک سرمایهگذاری در سکهی امامی و یا بهار آزادی را با ۳ گزینهی بالا (نیم سکه، ربع سکه و سکه گرمی) در ۲ سال اخیر مقایسه کنیم، همچنان ربع سکه و نیم سکه گزینههای جذابتری بنظر میرسند. چراکه با وجود بازده یکسان، نوسان قیمت این دو از ابتدای سال ۹۵ بسیار بیشتر بوده است.
بازده سرمایهگذاری در انواع سکه در ایران طی ۲ سال اخیر، رقمی بالاتر از ۴۰ درصد را نشان میدهد و این درحالی است که قیمت جهانی اونس طلا در این مدت، علیرغم نوسان زیاد، تنها ۷ درصد رشد نشان میدهد! با این وجود میتوان گفت که نوسان قیمت اونس طلا در دنیا، تاثیر چندانی بر قیمت سکهی ملی ندارد. اما شاید بتوان میان روند صعودی یا نزولی بودن قیمت آنها رابطهای پیدا کرد.
کجا سرمایه گذاری کنیم بهتر است؟ چه نوع سکه ای بخریم؟ کجا سرمایه گذاری کنیم؟
با توجه به آمار جمعآوری شده از بازار ایران و از ابتدای سال ۹۵ تاکنون، اطلاعات مربوط به بازده، نوسان و روند تغییر قیمت ارز و طلا برای شما عزیزان ارائه شد تا بتواند قوهی تحلیل شما را برای انتخاب صحیح گزینهی سرمایهگذاری تقویت کند. در ادامه نمودار مربوط به بازده بازارهای ارز و طلا در ایران آورده شده است.
اگر بخواهیم با توجه به نمودار بالا، پرسودترین گزینههای سرمایهگذاری را برای ۲ سال (افق میان مدت) و ۱۰ ماه اخیر (افق کوتاه مدت) معرفی کنیم، بترتیب ربع سکه و یورو جذابترین مقاصد برای سرمایهگذاران بودهاند. البته دقت فرمایید که یورو در سال ۹۶ با نوسان زیادی مواجه بوده است و از حیث ریسک سرمایهگذاری، در دستهی گزینههای با ریسک بالا در قیاس با سایر گزینهها قرار میگیرید.