رانندگی و مادرشوهر

غالبا رانندگی زنان به دلیل احتیاط بالای آن ها مورد تمسخر از سوی آقایان قرار میگیرد. فراگیری این مهارت برای بانوان بسیار لذت بخش است. برخی معتقدند مردان زودتر و سریعتر از زنان موفق به کسب این مهارت می شوند در صورتی که از نظر کارشناسان هر دو قشر در یادگیری رانندگی یکسان هستند. بغیر از رانندگی به برخی مسائل مربوط به زنان نیز خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

 

تيتر: زنان رانندگان بهتري هستند يا مردان؟

ليد: سوگل دانايي- گاز تو آشپزخونستا! برو بشين پاي ماشين لباسشويي! شما رو چه به رانندگي!

روزانه هزاران جمله شبيه به اين را از زبان مرداني كه خيابان را منحصرا براي خودشان مي‌دانند و به زنان كوچك‌ترين فرصت براي رانندگي نمي‌دهند، مي‌شنويم. جمله‌هايي از اين دست كه مردان و زنان در رانندگي با يكديگر با هم تفاوت دارند يا اين كه مردان رانندگان بهتري هستند يا زنان و جملاتي از اين دست كه شنيدشان جز مكدر‌كردن خاطر چيزي عايد كسي نمي‌كند. به بهانه شروع فصل تابستان و احتمالا مراجعه عده زيادي به كلاس رانندگي و به بهانه اين شنيده كه زنان رانندگان خوبي نيستند، در اين شماره به بررسي اين حقيقت پرداخته‌ايم.

زنان و مردان با يكديگر تفاوت‌هاي عظيمي دارند، هيچ‌كس نمي‌تواند اين تفاوت‌ها را كتمان كند. مردان و زنان هر كدام در يادگرفتن يك مهارت توانايي‌های زيادي دارند و ممكن است كه آن‌ها در مهارت ديگر متبحر نباشند. اما رانندگي جزو كدام يك از اين‌هاست؟

همه‌چيز ارثي است

مدير آموزشگاه رفيع كه يكي از قديمي‌ترين آموزشگاه‌هاي رانندگي تهران است، معتقد است كه يادگيري مهارت رانندگي تا حدود زيادي ارثي است. وي معتقد است كه هر كدام از زنان و مردان مي‌توانند رانندگي را به‌خوبي آموزش ببينند، اما به‌شرطي‌كه به‌صورت ارثي قابليت فراگيري اين مهارت را داشته باشند. البته آقاي مختاري معتقد است كه مردان از نظر ژنتيكي در فراگيري اين مهارت آماده‌تر از زنان هستند.

جريمه‌هاي سنگين مال تو!

از طرف ديگر بسياري معتقدند به‌دليل اين كه مردان از سنين كم رانندگي را شروع مي‌كنند يا از سنين كم دوچرخه‌سواري مي‌كنند، مي‌توانند مهارت بيشتري در رانندگي‌كردن در سنين بالاتر داشته باشند. اين قاعده را مي‌توان به اين حقيقت مرتبط كرد كه مردان عموما قدرت ريسك‌پذيري بالاتري دارند و رفتارهاي پرخطر بيشتري را در سنين كمتر دارند. روان‌شناسان معتقدند كه به همين علت است كه عموما خلافي‌هاي سنگين، سرعت غيرمجاز و انواع‌و‌اقسام اين جريمه‌ها براي مردان است.

اشتباهات خنده‌دار

خانم‌ها معمولا در شروع رانندگي ترس و استرس بيشتري دارند؛ اين را از هر مدرس رانندگي هم كه بپرسيد، مي‌تواند تائيد كند. البته اين مسئله  به همان عدم ريسك‌پذيري بسيار بالاترشان نسبت به مردان برمي‌گردد. اين ترس ممكن است در برخي از مواقع در هنگام آزمون رانندگي هم دردسر‌ساز شود. محمد مختاري مي‌گويد استارت‌زدن اتومبيل روشن يا نخواباندن ترمز دستي از همين اشتباهات كوچكي است كه معمولا به‌دليل استرس زياد خانم‌ها بيشتر گريبان‌گير آن‌ها مي‌شود.

مردان زودتر راننده مي‌شوند يا زنان؟

نسبت تمايل مردان به زنان در فراگيري مهارت رانندگي 60 به 40 است؛ يعني مردان تمايل بيشتري به كسب اين مهارت دارند و آن هم بيشتر به سبب نيازشان در كسب اين مهارت است. همچنين گفته مي‌شود كه اغلب مردان در همان سن 18سالگی علاقه‌مند به كسب مهارت رانندگي هستند، اما اغلب زنان معمولا چند سال بعد از اين كه مي‌توانند گواهينامه بگيرند، اقدام به يادگيري اين مهارت مي‌كنند و يك بخشي از آن هم  به همان مسئله كه زنان اغلب در سنين پايين استرس و ترس بيشتري براي كسب اين مهارت دارند، برمي‌گردد.

هم من راننده‌ام، هم تو!

همان‌طور كه در طول گزارش هم اشاره كرديم، واقعا تفاوتي بين زنان و مردان در كسب اين مهارت وجود ندارد و صرفا قانونمند‌بودن بيشتر زنان يا استرس آن‌ها در مدت اوليه يادگيري اين مهارت باعث‌شده كه آن‌ها نتوانند در همان ابتدا در رانندگي منحصر‌به‌فرد باشند. گفتني است كه تجربه در ورزيده‌شدن در مهارت‌هاي اين‌چنيني اهميت زيادي دارد و هم مردان و هم زنان براي موفق‌بودن در رانندگي بايد تجربه خودشان را بالا ببرند. مدرسان رانندگي معتقدند كه چند جلسه كلاس و داشتن گواهينامه، از افراد راننده موفق نمي‌سازد.

خيابان براي همه است!

يكي از مهم‌ترين مسايلي كه بايد در جامعه امروز ما نهادينه شود، همين عدم‌انحصار همه‌چيز براي مردان است، استفاده از الفاظي كه در ابتداي متن آورديم، زنان را منزوي‌كرده و اعتماد‌به‌نفس را از آنان مي‌گيرد؛ اين عدم اعتماد‌به‌نفس باعث كاهش كارايي ذهن شده و زنان را در كسب اين مهارت ضعيف مي‌كند!

تيتر: پاياني بر دعواي مادرشوهر و عروس

زيرتيتر: چه كنيم تا با مادرشوهر و عروس‌مان كنار بياييم؟

ليد: در اين شماره چند توصيه داريم براي  تازه‌عروس‌ها و مادر‌شوهرها، اميدواريم اين توصيه‌ها قائله دعواي قديمي اين دو گروه را تمام كند!

البته كه ديگر دوره دعواي مادرشوهر و عروس تمام‌شده و هر دو گروه احتمالا در عصر جديد به‌وجود يكديگر عادت كرده‌اند! اما خب مسايلي وجود دارد كه همچنان باعث دعوا و مكدر‌شدن خاطر يكديگر هست!

تغيير كنيد!

انعطاف‌پذير بودن و داشتن توانايي براي تغيير از مهم‌ترين توانايي‌هايي است كه عروس و مادر‌شوهر بايد نسبت به هم داشته باشند. عوض‌شدن نقش عروس و مادر‌شوهر و پيدا‌شدن نقش جديد براي آن‌ها تغيير و انعطاف بیشتری را براي هر دو گروه طلب می‌کند.

همسر شما، پسر شما

همسر شما پسر مادرشوهرتان و پسر شما همسر عروس‌تان است. قطعا منحصر‌كردن او براي خودتان كار شايسته‌اي نيست. او ابتدا پسر مادرش و سپس همسر عروس است. سعي كنيد او را در درگيري‌هاي مادرشوهري و عروس دخالت ندهيد و او را از سرزدن به مادرش يا دعوا‌انداختن با همسرش دور كنيد. همه دعواها در همه گروه‌ها از همين‌جا نشأت مي‌گيرد. براي از‌بين‌بردن اين تفكر بهتر است كه اين انحصارطلبي را از ذهن خود دوركرده و مرد را مانند يك شیء تصور نكنيم كه يا بايد براي ما باشد يا براي ديگري. هر فردي هويت مستقلی دارد و پيش از آن كه متعلق به كسي باشد، به خودش تعلق دارد.

اختلاف‌سليقه جدي نيست!

از ديگر دعواهايي كه معمولا پيش مي‌آيد، اختلاف‌سليقه بين عروس و مادرشوهر است. توجه كنيد كه اين اختلاف‌سليقه‌ها طبيعي است و البته نبايد تا حد زيادي آن را جدي گرفت، اما اگر از حدي بيشتر شود، قطعا باعث ايجاد چالش و دعوا بين طرفين خواهد شد. اگر به هر كدام اجازه دهيم كه سليقه خودش را در هر موقعيتي حفظ كند، قطعا مشكلات بعدي از بين خواهد رفت. البته اين مورد بيشتر در چيدمان خانه توسط عروس‌ها و ناراحتي مادرشوهر‌ها ايجاد مي‌شود!

جداكننده نباشيد

از ديگر مسايلي كه معمولا ايجاد مي‌شود، اين است كه معمولا مادرشوهر‌ها تصور مي‌كنند كه عروس‌ها درصدد مالك‌شدن پسرشان هستند و عروس‌ها هم فكر مي‌كنند كه مادرشوهرها مي‌خواهند همسرشان را از آن‌ها جدا كنند كه البته اين مسئله با اندكي صحبت و جاانداختن همان تفكر كه ما مالك مردان نيستيم، به‌مرور‌زمان از بين مي‌رود.

منفي‌باف نباشيم!

توصيه مهم ديگري كه به افراد داريم، اين است كه پيش از ازدواج اين تفكر منفي مادر‌شوهر و عروس را كه بايد با هم بجنگند و عليه هم توطئه كنند، از بين ببرند! دوستانه با يكديگر رفتار كنيم و باور داشته باشيم كه هر دو خوشبختي يكديگر را خواهانيم!

كارشناسان:مختاري، مدير آموزشگاه رفيع

مرجان محمديان، روان‌شناس عمومي

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir