جزئیات تشکیل کشور قم با مرکزیت حوزه های علمیه / واکنش ها

جزئیات تشکیل کشور قم با مرکزیت حوزه های علمیه / واکنش ها

جزئیات تشکیل کشور قم با مرکزیت حوزه های علمیه / واکنش ها

پیشنهاد تشکیل کشور قم از طرف یک روحانی ارائه شد که در شبکه های مجازی بسیار مورد نقد قرار گرفت. طبق خبرها مدیر جامعه المرتضی اخیرا در گفته های خود پیشنهاد داده است که قم نیز مانند واتیکان ، یک حکومت سیاسی مستقل و آن هم با محوریت حوزه علمیه قم تشکیل دهند.

این پیشنهاد که در وهله اول مضحک بنظر می رسد ، سوژه رسانه ای بسیاری از کاربران در صفحات مجازی شده است. در ادامه ماجرای مستقل شدن قم همانند واتیکان را بررسی می کنیم.

مستقل شدن قم مانند واتیکان

حجت‌الاسلام احمد زادنوش مدیر جامعه‌المرتضی در این یادداشت نوشت : از نظر او این طرح زمینه تعامل بیشتر حوزه علمیه با ادیان دیگر را فراهم خواهد ساخت و به استقلال بیشتر حوزه می‌انجامد: «زمان آن فرا رسیده است که حوزه علمیه قم به کشوی مستقل تبدیل گردد.

کشوری با مرزهای جغرافیایی مشخص پرچمی مخصوص، قانون اساسی، پذیرفته شده در مجامع بین‌المللی و پذیرنده سفیران کشورهای مختلف منظور از حوزه علمیه قم مجموعه‌ای از تشکیلات و نظام مدیریت حوزه، شورای عالی، شورای گسترش، نهاد مرجعیت، جامعه مدرسین، نهادهای اقماری حوزه مثل جامعهالمصطفی(ص) و مدیریت حوزه‌های خواهران است. استقلال حوزه علمیه در قالب یک کشور مستقل ( مانند واتیکان) این امکان را فراهم می‌سازد. تا حوزه علمیه قم به نظام رهبری دینی شیعیان جهان تبدیل شود و ارتقا یابد.

علت پیشنهاد تشکیل کشور قم چیست ؟

با توجه به اینکه حوزه‌ها و تشکلات اهل سنت مثل الازهر و جامع مکه و … به علت وابستگی شدید به حکومت‌ها و نیز اختلافاتی که دارند هنوز به چنین بلوغی نرسیده‌اند، «کشور مذهبی قم» با پذیرش سفیران خارجی و نظام دیپلماسی مستقل می‌تواند در واقع نقش رهبری دینی در دنیای اسلام را ایفا کند.

اعلام استقلال «کشور قم» نهتنها هیچ تعریض و مخالفتی با نظام مقدس جمهوری اسلامی نیست. بلکه در چهلمین سالروز پیروزی انقلاب ظرفیتی جدید و پشتوانه‌ای معنوی است که فارغ از محظورات و محدودیت‌های خارجی و داخلی جمهوری اسلامی به ترویج و گسترش فرهنگ اسلام و اظهار نظر در شئون انسانی و تعامل با نهادهای مهم مسیحیت بپردازد و از مزایای یک کشور مستقل برای حضور در مجامع بین‌المللی بهره‌مند شود.  

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir