با چه روشی میتوان حافظه کودک را تقویت کرد؟

با چه روشی میتوان حافظه کودک را تقویت کرد؟

همیشه در مواجه با یک آشنا که قبلا کودک شما او را دیده است با اشاره به فرد از کودکتان میپرسید "شناختی عمو(خاله) رو؟؟" معمولا اگز بگوید نه شما اندکی سرخورده میشود و جلوی آن آشنا کمی خجالت میکشید. این تنها مثالی ساده از کم حافظه بودن کودک شما و چندان هم مهم نبود. زمانی قدرت حافظه کودک شما مهم است که در درس ها و قدرت های دیگر ذهن او تاثیر بگذارد. اگر دوست دارید کودکی داشته باشید تا به راحتی بتواند حفظیات را در آینده بخواند و لذت به ببرد به این مطلب توجه کنید:

برنامه ثابت روزانه تعیین کنید

تعیین یک برنامه ثابت برای غذا، حمام و خواب کودک حافظه او را تقویت می کند. اگر کودک در یک مکان و با اسباب بازی های خاصی بازی کند بعدها حفظ کردن برایش آسان تر خواهد شد. سن ایده آل برای تعیین برنامه روزه ۰ تا ۳ ماه است.

بازی و یادگیری

درست است که کودک شما اکنون نمی تواند مهارت های زندگی را یاد بگیرد اما آمادگی برای بسیاری از یادگیری ها را دارد. اگر لازمه اسباب بازی کودک شما کمی مهارت است و او برای یاد گرفتن آن نیاز به زمان داشته باشد باید به او اجازه بدهید بیشتر با آن اسباب بازی بازی کند و در حین بازی به کار کردن با او را یادش بدهید زیرا به او کمک می کند که آن مهارت را مدت ها به خاطر بسپرد. سن ایده آل برای نشان دادن مهارت های جدید به کودک بین ۰ تا ۳ ماه است.

او را به اسمش صدا بزنید

کودکان از ۴ ماهگی صدای اسمشان را می شناسند. هنگامی که کودک را به نام صدا می زنید بین صدای شما و توجهی که به او نشان می دهید ارتباط برقرار می کند. همچنین به کار بردن کلمه مادر و پدر به او کمک می کند که سریعتر این ارتباط را برقرار کند. باید از ۴ ماه به بعد کودک را با اسم صدا بزنید.

برایش آواز بخوانید

کودکان می توانند کلمات و الگوهای صدا را کشف کنند. آواز خواندن به آن ها کمک می کند تا آن صداهای خاص را به شما ارتباط دهد و حافظه اش تقویت شود.

حرکات جسمی به کار ببرید

سعی کنید از طریق حرکات با کودک ارتباط برقرار کنید. به او یاد بدهید که علائم دیداری را با صداها و کلمات ارتباط دهد. وقتی برای او داستان می خوانید از حرکاتی مثل پرش، رقص و شنا استفاده کنید تا به او بشناسانید. این کار کودک را تشویق به پیش بینی داستان می کند و باعث تقویت حافظه کوتاه مدت او می شود. باید صحبت کردن با کودک را از ۴ ماهگی او شروع کنید.

بی درنگ پاسخ دهید

هنگامی که کودک به سن شش ماهگی رسید باید نسبت به پرحرفی های او واکنش نشان دهید. هنگامی که با او صحبت می کنید کمی مکث کنید و منتظر پاسخ او بمانید. اینگونه کودک یاد می گیرد که باید برای گفته های شما پاسخی داشته باشد. کودکان می توانند الگوهای جمله بندی و کلمات را تشخیص دهند و سرعت پاسخگویی خود را با شما تطبیق می دهند.

شناخت

هنگامی که کودک به ۹ ماهگی رسید شروع به حفظ برنامه های روزمره می کند. یاد می گیرد که بین آب گرم و زمان حمام ارتباط برقرار کند. تشخیص می دهد که جوراب برای پاهاست نه برای دست.

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir