زنان در دوران بارداری با تغییرات هورمونی مواجه می‌شوند که باعث ایجاد تغییراتی در ذائقه و شامه آنها می‌شود. در طول بارداری، بیشتر خانم ها با افزایش اشتها مواجه می شوند. اما برخی از خانم ها اشتهای خود را به دلایل مختلف از دست می دهند. بی اشتهایی در طول بارداری باید مورد بررسی قرار گیرد.

1-بی اشتهایی در سه ماهه اول بارداری

اغلب بی اشتهایی همراه با حالت تهوع و استفراغ در ماه اول بارداری و ماه دوم بارداری می باشد. این مسئله در 85-70 % خانم ها اتفاق می افتد. خانم باردار گاهی مزه فلز در دهانش حس می کند.

چگونه نیازهای غذاییتان را برآورده کنید؟

1) مایعات بنوشید

به قدر کافی آب بنوشید. روزانه 8 لیوان آب بنوشید (می‌توانید آب را با لیموناد یا چای زنجبیل عوض کنید که به بهبود حالت تهوع نیز کمک می کنند).

2) زیاده روی نکنید

روزانه 6 وعده غذای کوچک بخورید.

3) غذای سبک بخورید

هنگامی که در طول روز اشتهایتان کمی بازمی‌گردد، تا جایی که می‌توانید پروتئین و کربوهیدرات پیچیده مصرف کنید. ممکن است میوه‌هایی مانند موز برای معده تان بهتر باشند؛ آن را همراه با یک قاشق ماست بخورید تا کلسیم و پروتئین نیز دریافت کرده باشید. کراکرهای غلات کامل نیز همیشه دوست شما هستند.

4) از غذاهایی که بوی تندی دارند دوری کنید

این‌ها شامل غذاهای تند و چرب می‌شوند.

5) از سلیقه تان استفاده کنید

به طور حتم، تنوع، چاشنی زندگی تغذیه‌ای مناسب است. اما اگر اسفناج حالتان را بد می‌کند اما کلم که حاوی ویتامین آ هست را دوست دارید، از خوردن کلم لذت ببرید. به زودی دوباره می‌توانید اسفناج بخورید

6) دمای غذا را تغییر دهید

اکثر زنان باردار غذاها و نوشیدنی های خنک را هنگام بارداری ترجیح می‌دهند. البته بعضی از خانم‌ها، غذا و نوشیدنی گرم را ترجیح می‌دهند. ببینید که شما کدام یک را ترجیح می‌دهید.

7) ویتامین مصرف کنید

مصرف ویتامین‌های دوره بارداری را با DHA، همانند مسواک زدن تبدیل به یک کار روزانه برای خودتان کنید.

8) کمک بگیرید

برای اینکه با حالت تهوع مقابله کنید، با دکترتان درباره مصرف ویتامین B6 و داروهای مجاز ضد تهوع که ترکیبی از ویتامین ب و آن هیستامین دارند (که ممکن است باعث کاهش احساس تهوع و افزایش اشتها در شما شوند) مشورت کنید.

2-بی اشتهایی در سه ماهه دوم بارداری

سه ماهه دوم بارداری یکی از مراحل حیاتی بارداری است زیرا قسمت اعظم رشد جنین در این مرحله اتفاق می افتد. بی‌ اشتهایی در ماه پنجم بارداری نگران کننده است زیرا تامین مواد مغذی برای رشد جنین در این مرحله بسیار مهم است.

چگونه نیازهای غذاییتان را برآورده کنید؟

1- حالا وقت آن است که کلسیم (روزانه 1000 میلی گرم)، پروتئین (روزانه 75 میلی گرم)، اسیدفولیک (که اگر غذاهای سرشار از فیبر مانند سبزیجات سبز را برای دریافت آن مصرف کنید، از نشانه های آزاردهنده بارداری مانند یبوست نیز رهایی پیدا می‌کنید)

2- غذاهای غنی از امگا 3 مانند ماهی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

اگر احساس می‌کنید هنوز هم حالت تهوع دارید، همان برنامه سه ماه اول را در پیش بگیرید.

3-بی اشتهایی در سه ماهه سوم بارداری

بی اشتهایی در سه ماهه سوم بارداری برای بیشتر خانم ها پیش می آید زیرا جنین نسبت به ماه های قبل بزرگ تر شده است و فضای بیشتری را اشغال می کند. در این حالت رحم به معده فشار آورده و باعث بی اشتهایی می شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید.

ادامه روند بی اشتهایی در طول بارداری موجب از دست دادن آب بدن، رسیدن مواد مغذی کمتر به جنین و تاثیرات منفی بر رشد جنین می شود. اگر همچنان وزنتان کاهش می یابد، توانایی هضم غذا ندارید و حالت تهوع دارید به پزشک مراجعه کنید.

چگونه نیازهای غذاییتان را برآورده کنید؟

1) به غذاهای کوچک فکر کنید

درست مانند دوازده هفته اول، سعی کنید در طی روز وعده های غذایی کوچک بخورید تا سیر بمانید و مواد غذایی مورد نیازتان را دریافت کنید.

2) مقدار زیادی فیبر مصرف کنید

خوردن غذاهای سرشار از فیبر (مانند سبزیجات سبز، نان غلات کامل، آواکادو، مارچوبه وتخمه آفتاب‌گردان) به بهبود یبوست و بهبود عملکرد بدنتان کمک می‌کند.

خوب است که نکته هایی از سه ماه اول را نیز رعایت کنید.

چگونه با بی اشتهایی دوران بارداری کنار بیایم؟

1-تعداد زیادی وعده کوچک بخورید.

بهترین راه حفظ مواد مغذی و انرژی لازم در هنگام بی اشتهایی، تقسیم کردن وعده های غذایی به تعداد بیشتر و حجم کمتر است. یک خانم باردار در روز می تواند 7 وعده غذایی کوچک در برنامه داشته باشد. مقدار کم غذا به راحتی هضم می شود و موجب استفراغ و حالت تهوع نمی شود.

2-آب بنوشید.

از دست دادن آب بدن مشکلات زیادی در طول بارداری به وجود می آورد مانند بی اشتهایی. در حالی که مصرف به موقع آب موجب افزایش اشتها می شود.

3-غذاهای سبک بخورید.

برخی موادغذایی موجب حالت تهوع و مشکلات گوارشی نمی شوند مانند دانه ها، برنج پخته شده، سبزیجات و میوه ها. غذاهای سبک باید در طول روز مصرف شوند تا از حالت تهوع جلوگیری کنند.

4-از فست فود اجتناب کنید.

فست فود سرشار از سدیم است بنابراین موجب بی اشتهایی می شود؛ همچنین موجب کمبود مواد مغذی نیز می شود.

5-مکمل های مواد مغذی ضروری را مصرف کنید.

خانم هایی که از بی اشتهایی شدید در طول بارداری رنج می برند باید از مکمل های مواد مغذی استفاده کنند. خانم هایی که همیشه احساس می کنند معده پری دارند، می توانند از مکمل ها استفاده کنند؛ مکمل ها مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها را تامین می کنند.

6-پیاده روی کنید.

یکی از بهترین ورزش ها در طول بارداری پیاده روی با سرعت زیاد است. فعالیت نداشتن باعث بی اشتهایی می شود.

7- فیبر به مقدار کافی مصرف کنید.

مصرف مواد غنی از فیبر (مانند تخمه آفتابگردان، مارچوبه، آواکادوو، نان گندم و سبزیجات برگ دار) باعث جلوگیری از یبوست می شود.


هرگونه کپی برداری با لینک دهی مستقیم به سایت دکتر سلام مجاز است.

بیشتر بخوانید:

هفته چهلم بارداری و مراقبت های لازم

هفته سی و نهم بارداری و مراقبت های لازم

هفته سی و هشتم بارداری و مراقبت های لازم