دردهای قاعدگی با آن كه دردی طبيعی محسوب میشود، اما گاهی آنقدر شديد است كه تحمل آن غيرممكن میشود. خصوصا كه هر ماه اين سيكل تكرار میشود و مسلما درد هم هر ماه بايد تحمل شود. اينجاست كه بسياری از خانمها برای رهايی از اين دردها سراغ انواع و اقسام قرصهای مسكن میروند. گاهی درد آنقدر شديد است كه يك قرص جوابگو نيست و فرد برای خلاصی از دردهايش چند قرص در طول روز مصرف میكند تا بتواند در دوران قاعدگی هم به زندگی عادی خود ادامه دهد. اكثر شما با مضرات انواع مسكنها آشنايی داريد و میدانيد كه اگرچه با مصرف اين قرصها دردتان آرام میشود، اما بعدها ممكن است دچار عوارض آن شويد. راه ديگری هم برای كاستن از دردهای قاعدگی وجود دارد. در این مطلب از دکتر سلام اين راهحلها را به شما میگوییم با ما همراه باشید.
برای دردهای كم، صبور باشيد
– اگرچه معمولا تحمل درد سخت است و بسياری از افراد طاقت آن را ندارند، اما بايد به ميزان اين دردها هم توجه داشت. بههرحال در دوران قاعدگی اتفاقاتی در بدن میافتد كه همراه با طی شدن اين سيكل درد هم وجود دارد. اكثر خانمها در دوران قاعدگی تا حدی درد دارند و اين موضوع طبيعی است. تحمل درد زياد توصيه نمیشود، ولی گاه دیده شده كه ميزان درد در فرد زياد نبوده، اما برخی افراد با كمترين ميزان درد سراغ مصرف انواع مسكن میروند. در صورت كم بودن درد بهتر است فرد تا رفع درد كمی صبر داشته و دارو را برای موارد شديدتر مصرف كند. به هر حال بهتر است درد قابل تحمل با اندكی صبوری برطرف شود.
گاهی بررسی لازم است
– توجه به اين نكته ضروری است كه قاعدگی يكی از روشهای طبيعی پاکسازی بدن است، اما درباره درد قاعدگی بايد توجه داشت كه بهتر است بررسی هايی توسط پزشك متخصص انجام شود تا در صورت وجود بيماری رحمی، اين بيماریها به موقع تشخيص داده شده و سپس دارو مصرف شود. توصيه میكنيم خانمها به دردهای خود و نوع قاعدگی خود توجه داشته باشند. گاهی درباره دردهای خيلی شديد بررسیهايی انجام شود. در برخی موارد در سالهای آغازين شروع قاعدگی درد وجود دارد كه اكثر آنها طبيعی بوده و مطرح كننده بيماری نيست، ولی دردی كه در سالهای بعد ايجاد شود، نياز به بررسی دارد.
مثلث خواب، ورزش، تغذيه سالم
– رعايت اصول حفظ تندرستی نقش مهمی در درمان اين مسئله و تسكين دردهای قاعدگی دارد. خواب منظم و به موقع (به ویژه خواب در بازه زمانی 9 شب تا 2 نیمه شب)، انجام ورزشهای سبك مانند پیادهروی، دوری از استرس و مشكلات عصبی، تغذيه سالم و عدم مصرف زياد غذاهايی با مزه ترش از جمله اين موارد است. برخلاف تصور بسياری از خانمها ورزشهای سبك مثل پیادهروی میتواند مفيد باشد. همچنين نکتهای كه كمتر به آن توجه میشود، دوری از استرس و اضطراب است. حفظ آرامش میتواند نقش زيادی در بهبودی حال افراد در دوران قاعدگی داشته باشد.
1) رازيانه و بابونه، تسكين دردهای قاعدگی
– اگرچه دردهای قاعدگی خيلی شديد نباشد، طبيعی محسوب میشود، اما برخی خانمها به دنبال تسكين اين دردها هستند. بهتر است برای كاهش دردهای خود سراغ مواد طبيعی برويد. برای كاهش ميزان درد قاعدگی استفاده از عرقيات گياهي مانند رازيانه و بابونه کمک کننده است. البته بايد توجه داشت كه استفاده از اين داروهای گياهی را بايد مدتي قبل از شروع قاعدگي مثلا يكهفته تا 10 روز قبل شروع و روزی يك استكان مصرف كرد. در دو، سه روز اول قاعدگی نيز میتوان مصرف آنها را ادامه داد. اين عرقيات میتواند دردهای شما را بهبود ببخشد.
2) زنجبيل، ضد درد طبيعی
– استفاده از زنجيل دم کرده هم میتواند در تسكين دردهای قاعدگی موثر باشد. براي اين منظور يك قاشق مرباخوری زنجبيل را در يك فنجان آبجوش ريخته و در آن را به مدت 10 دقيقه ببنديد. سپس آن را صاف کرده و مصرف كنيد. اين دمکرده میتواند دردهای قاعدگی شما را تسكين دهد.
3) سنبل الطیب و چای بابونه را فراموش نكنيد
– مصرف يك فنجان سنبلالطیب قبل از صبحانه، ناهار و شام از روشهای ديگری است كه دردهای شما را آرام میكند. استفاده از چای زنجيل و چای بابونه را نيز فراموش نكنيد.
تخممرغ را جدي بگير!
– به طور کلی در دوران قاعدگی و بری كاستن دردهای اين دوران بايد چند نكته اساسی را مدنظر قرار داد. اولين مورد تغذيه مناسب است. مواد غذایی كه در اين دوران مصرف میشود، اهميت زيادی در حفظ توانايی بدن و حتی تسكين دردها دارد. بهتر است در اين دوران از غذاهايی با طبع گرم استفاده شود. به علاوه غذاهايی كه خونساز هستند نيز در اين دوران توصيه میشود. غذاهايی مثل زرده تخممرغ عسلی (حتما توجه شود كه تخممرغ سالم باشد)، حلوا، آب سيب و… در اين دوران مفيد است.
پرهيز از غذاهايی با طبع سرد
– به علاوه مواردی كه به مصرف آنها توصيه میشود، مواردی هم وجود دارد كه بايد از آنها در دوران قاعدگی پرهيز شود؛ مثلا مصرف برخی مواد غذايی در دوران قاعدگی ممنوعيت دارد. غذاهايی كه طبع سرد دارند؛ ازجمله اين مواد غذایی هستند. بهتر است در دوران قاعدگی از غذاهايی مثل انواع ترشی، سركه، خيار، گوجهفرنگی و… كه طبع سرد دارند، پرهيز شود.
شستوشوی بیش از حد ممنوع!
– به خاطر داريد كه مادربزرگها به دختران جوان خانواده توصيه میكردند كه در دوران عادت ماهانه حمام نكنند؟ اگرچه اين روزها توصيه میشود حتما بهداشت در اين دوران رعايت شود، اما پرهيز از استعمال آب زياد در دوران قاعدگی يكی ديگر از موارد ممنوعيتهاست.
تنش و اضطراب را دور بريز!
– حفظ آرامش در دوران قاعدگي اهميت زيادی دارد. با توجه به اين كه ممكن است در اين دوران درد و تغييرات خلقی وجود داشته باشد، بهتر است از تنش و اضطراب دوری كنيد. برای همین میتوانید از روشهای آرامسازی استفاده كنيد. با حفظ خونسردی دوران قاعدگی آرامتری را سپری كنيد.
هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.
مطالب مرتبط: باید ها و نبایدهای سندروم پیش از قاعدگی
مهم ترین نکات برای درمان و کاهش درد سندرم قاعدگی