طرز تهیه آش بلغور غذای همدانی ها و آذربایجانی ها
در مطلب زیر طرز تهیه آش بلغور رو براتون گذاشتم این آش هم غذای سنتی آذربایجان غربی و هم همدان بشمار میرود.
مواد لازم :
بلغور ……………………………………….۱ کیلو
ماست …………………………………….۱ کیلو
روغن ………………………………………۵۰ گرم
روش تهیه :
بلغور را شسته بگذارید تا بپزد و لعاب بیندازد. بعد آنرا در ظرفی سرو کرده و روی آنرا با ماست و روغن داغ تزئین کنیددر صورت تمایل از سیر وپیاز داغ میتوانید استفاده کنید.
روش دوم:
مواد لازم :
لوبیاسفید نصف پیمانه
لوبیا قرمز یک پیمانه
نخود نصف پیمانه
عدس یک پیمانه
بلغور جو ۱/۵ پیمانه
بلغور گندم ۱/۵ پیمانه
پیاز دو عدد
سیر ده حبه
سبزی آش یک و نیم کیلو
نعنا خشک یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
کشک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا حبوبات را به مدت ۱۲ ساعت خیس کرده سپس می پزیم. وقتی کمی پخته شد بلغورها را به آن اضافه می کنیم و وقتی کاملا پخته شد، سبزی و یک پیاز رنده و سرخ شده را به آن اضافه می کنیم. سپس سیر رنده شده و نعنا را تفت داده و می افزاییم (وقتی آش جا افتاد) نمک و فلفل را اضافه کرده و (سیر، پیاز و نعنا را با زردچوبه سرخ می کنیم) در صورت تمایل می توانیم کشک را هم در آش ریخته و بگذاریم چند جوش بزند. این آش اگر تند باشد خوشمزه تر است.
امیدواریم با تهیه این غذای خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.
نـوش جان
منبع:اکا ایران